Sweet Corn Muffins Recept

Dessa söta majsmuffins är lite sötare än vanliga majsmuffins, och de är också lättare och mer ömma.

Vanlig majsbröd kräver normalt halva mjöl och halv majsmjöl. Men för dessa söta majsmuffins kommer du att använda tre delar allmjölksmjöl och en del majsmjöl.

Och sättet att mäta är givetvis av vikt. Det betyder att du behöver en digital skala som du kan ställa in till gram.

Sötmuffinsmuffiner är inte traditionella överallt, men om du ibland har ett begär för en muffins med sötmjöl, är detta recept för dig. En robust, rustik majsmuffin vill vara smaklig, men dessa ljusa, ömma ber bara att sötas.

Slutligen kom ihåg att använda färskt bakpulver . Om det är äldre än sex månader, ger det inte tillräckligt med uppkomst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Kombinera mjöl, majsmjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
  3. I en liten mikrovågssäker skål, värm smöret i mikrovågsugnen i ungefär en minut tills den smälter ordentligt. Eller du kan bara smälta den i en liten panna över mycket låg värme. Sätt smält smör åt sidan vid rumstemperatur för att kyla, men låt det inte stelna igen.
  4. Kombinera mjölken och smält smöret. Tillsätt sedan oljan, och slutligen vispa i det slagna ägget. (Kombinationen av smält smör och mjölk förhindrar först det heta smöret från att laga ägget.)
  1. Fett och mjöl grundligt en 12-kopps muffinspanna (eller hoppa över smörjningen och använd pappersmuffinfodrar istället).
  2. Tillsätt de flytande ingredienserna till de torra och mixa tills vätskan är införlivad. Du får fortfarande se några klumpar. Men det är bra för att blanda för länge eller för kraftigt kommer att göra att muffinsna blir svåra.
  3. Skölj försiktigt smeten i den beredda muffinspannan (du kan använda en liten skiva eller till och med en glassscoop) och överföra till ugnen omedelbart.
  4. Baka 18 till 20 minuter eller tills en tandpetare insatt i muffins mitten kommer ut ren.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 220
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 86 mg
Natrium 281 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)