Vegan Peach Pie Recept

Ingenting är lika tröstande under sommarmånaderna som lukten av en persikatårta som kyler på vindrutan. Denna veganversion är förberedd med färska persikor, men om de inte är tillgängliga kan du ersättas med frysta persikosnitt eller osläckta konserverade skivor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj lätt en 9-tums pajplatta med mjölkfri sojamargarin. Rulla ut halva mjölkfria tårdeggen och passa in i pajplattan. Använd dina fingrar genom att skapa en skorpa runt kanten. Placera pajplattan, avtäckt, i frysen i 15 minuter.
  2. Förvärm ugnen till 400 F.
  3. Lägg persikorna i en stor mixskål och kasta med citronsaften. I en annan liten skål siktar du ihop mjöl, socker, kanel och salt. Kasta över persikorna och blanda försiktigt tills jämnt införlivat. Häll blandningen i den beredda pajskorsan. Rulla ut den återstående mjölkfria tårdeggen och passa över toppen av pajen, vika kanterna under. Använd fingrarna eller en gaffel, fläta kanterna för att försegla. Lätt borsta den övre skorpan med mjölkfri sojamjölk och strö med socker.
  1. Baka i 10 minuter, sätt sedan ner värmen till 350 F och baka i 30-35 minuter mer. Låt kakan svalna på en trådkylare. Servera varma eller kalla.