Stor, fet och kryddig Texas Grillsås

Kanske har du en hankering att göra din egen Texas-stil grillad brisket hemma på egen rökare. Eller kanske bor du utanför driving range för att få den typ av Texas grill människor står i linje för, som den prisbelönta Franklin Grill i Austin, Texas, och du har inget annat val än att försöka med att göra några prisvärda saker av din egen.

Smaken av den här stora Texas-grillsåsen är stor och djärv, som den stat det heter. Inte så tjock eller söt som dess Midwestern-släktingar, denna spicy grillsås används traditionellt med nötkött, bara saken för den hemlagade brisket.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa ihop ketchupen, ättika, socker, vatten, Worcestershire sås, chili pulver, kummin och cayenne i en gryta, sätt till en låg simmer och stäng av värmen.
  2. Låt såsen svalna till rumstemperatur. Detta kan användas som en svampsås mot slutet av köttets tillagningstid eller borstas efter grillning, med ytterligare sås serveras på sidan.

Grillad Brisket

Att göra grillad brisket är mer än att laga middag.

Det är ett engagemang. Det betyder timmar som tenderar en varm rökare; Det tar ungefär en timme per pund att få brisketten klar till en tur. Det betyder att du har en eld i rökaren. Det innebär att man håller ett jämnt öga på elden och justerar öppningarna som behövs för att hålla det jämnt. Det betyder att du gör så mycket att det är rätt konsistens och smak. Det betyder att du lägger på det vid precis rätt ögonblick att sjunka in i köttet och bli en del av det, vilket gör en crusty topp. När en kötttermometer läser 195 till 203 F, är den klar. Efter att du låt det vila i ca 15 minuter kan du koppla av och njuta av bara de bästa äterna på jorden.

Betjäningsförslag

Grillad brisket är bra allt i sig, helt bar, med kanske lite gräddsås som kryddor om du vill ha ett annat skott av den smaken. Om du tittar på ditt karbintag, är det här vägen att gå. Det är vanligast högt på en stor hamburgerbulle, med sås eller ej. Servera med potatisallad; slaw; pommes frites; Pastasallad med paprika, lök och ost; eller bakade bönor. Det är sakrilege i Texas att sätta slaw på en brisketsmörgås, men om du gillar lite Carolina med din grill ser ingen ut.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 17
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 80 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)