Stir-Fried Jasmine Ris med Kale

Rörstekt ris är ett så gott och användbart sätt att använda upp kvarstekt kokt ris. Det är faktiskt lättare att göra stekt ris med ris som är helt kylt och ännu enklare att använda ris som har kylts, för då klider inte kornen klibbigt när du sauté riset.

Jasmine ris är härligt i denna maträtt, men du kan använda något ris du har till hands, långkornigt, kortkornigt, vitt, brunt, basmati, vad du än vill. Du kan också byta ut kale för en annan grön och lägga till några grönsaker som är i säsong, från bitar av sparris, till broccolifloretter, till sockersnabb eller snö ärter.

Du kan också använda överblåstkål, bara se till att det inte har kryddor som kanske inte fungerar med de asiatiska kryddorna i detta recept. Du bör ha ungefär två koppar kokta hackade gröna, men det exakta beloppet spelar ingen roll.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten till koka och tillsätt ca 1 matsked salt. Tillsätt kale och koka, rör om ibland i ca 8 minuter tills kale är ganska ömt. Ta bort kale med tang, eller töm i en kolsyrare. Kall tills du kan hantera det bekvämt och dra sedan av de tjocka stammarna, pressa ut det överskottsvattnet och grovhacka kale grovt. Kyl och pressa torrt. Hak ca 2 koppar.
  1. Värm oljan i stor panna. Tillsätt ris och ingefära och sauté i 5 minuter tills riset börjar bli gyllene - rör inte det för ofta, du vill att det ska få lite färg från den heta pannan. Tillsätt den röda paprika och kokt hackad kale och sauté i ytterligare 2 minuter. Tillsätt vitlök och sauté i 1 eller 2 minuter tills allt är varmt och paprikan är skarp-ömt. Tillsätt teriykai sås och sauté i ytterligare 1 minut.
  2. Servera varmt.

Vad är teriyaki sås?
"Först och främst är teriyaki den japanska termen för kött som har marinerats i teriyaki sås, sedan broiled eller grillat över kol. Teriyaki sås har fyra huvudkomponenter: sojasås, skull (eller Mirin, om du tar det lugnt sprit), socker och ingefära. Det är mer eller mindre din grundläggande asiatiska kryddor / marinade. Söt kött, grönsaker, fisk eller tofu i minst en halvtimme innan du lagar mat. "

Kolla in asiatiska ingredienser för pannan !