Stekt äpplen med kanel

Servera dessa enkla södra stekta äpplen som konditor eller sidovägg med fläskkotletter, en grillat eller bakad skinka, eller njut av dem med en stor frukost eller brunch. De gör ett trevligt ackompanjemang för en stor frukost gryta , fransk toast eller pannkakor .

De gör också en utmärkt efterrätträtt. Servera dem varma med en flaska glass eller toppa äpplen med vispad grädde eller vispad topp och strö med en blandning av kanel och socker .

Det är en lätt maträtt att göra, och ett sådant gott sätt att använda färska äpplen när som helst på året. Äpplen kan skalas eller lämnas med skalerna på för en mer rustik och traditionell maträtt. Denna version innehåller kanel och nötkött, men de kan beredas utan kryddor eller med kanel ensam.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala äpplen, om så önskas. Core dem och tärning dem eller skära dem i tunna, enhetliga kilar. Alternativt, skär de kärnade äpplen i tvärriktningen för att göra tunna cirklar.
  2. Smält smöret i en tung stekpanna eller sautpanna över medelvärme. När smöret har smält och börjar skumma, lägg till de hackade eller skivade äpplen, brunt socker, kanel, muskotnöt och 2 matskedar vatten.
  3. Koka i 15 till 20 minuter, rör om ofta, eller tills äpplen är ömma och sockerblandningen har blivit sirapsig. Vissa sorter av äpplen håller sin form bättre än andra. Lägg till mer vatten i pannan om det behövs.

Variation

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 120
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)