Wild Blackberry Wine Recipe

Vilda björnbär smakar bäst, men fröken inte om du inte har tillgång till dem. En bra kvalitet frusen björnbär från din lokala marknad kommer mer än tillräckligt. Jag har använt butiksnamnet i en nypa, och de är fantastiska! Detta recept gör ett torrt, medelstora vin.

Vad du behöver

Hur man gör det

Tvätta bären noggrant och placera dem i nylongeléväskan. Krossa dem och spänna saften genom påsen i den primära fermentorn. Var noga med att trycka så mycket juice som möjligt, vilket gör att fastämnena är relativt torra. Tie jellypåsen tätt och sätt in den i fermentorn tillsammans med sockret, pekticenzym, syrablandning, Campden och 7 pint vatten. Rör tills sockret är upplöst, täck och låt det vila i 24 timmar.

Stänk vinet jäst och näringsämnen över det och låt det sitta, omrör en gång dagligen, i 5 dagar. Skala fastämnena och häll i en mörk 3-gallon sekundär fermentor. Tillsätt ytterligare vatten för att fylla på volymen och applicera ett luftlucka. Rack vinet i 3 veckor, och igen om 2 månader. Flaska. För bästa smak, tillåta ett år för vinet att mogna innan du njuter av det.