Spaghetti Squash gryta med jordnöt

Om du försöker skära ner på kolhydrater, gör spaghetti squash en utmärkt pasta ersättning. Eftersom det är en grönsak, är texturen lite annorlunda, men den har en bra, mild smak och såsen är fortfarande stjärnan.

Kryddat nötkött och tomatsås gör denna spaghetti squash maträtt till en komplett måltid. Spaghetti squashen är uppdelad i strängar och sedan bakad med en biffig tomatsås och cheddarost.

Använd markkalkon eller italiensk korv i stället för nötköttet, om så önskas. Se tips och variationer under receptet.

Om du inte räknar kolhydrater, servera denna maträtt med knaprigt bröd och en kastad sallad .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 °.
  2. Klipp spaghetti squash i halv längd och skopa ut frön, skrapa med en sked för att få allt överflödiga fibrer.
  3. Placera spaghetti squash, klippa sidan ner, i en bakfat; tillsätt vatten till bakfatet. Täck och baka spaghetti squash i den förvärmda ugnen i ca 30 minuter, eller tills spaghetti squashen är öm och lätt genomborrad med en gaffel.
  4. När squashen är cool nog att hantera, skruva ut "spagetti" -strängarna med en gaffel. Lägg squashsträngarna i en skål och lägg åt sidan.
  1. Under tiden, i en stor stekpanna eller sautpanna över medelvärme, laga biffen, lök, röd och grön paprika och vitlök tills köttet inte längre är rosa och grönsaker är ömma. Töm av fett; Tillsätt tomater, oregano, salt och peppar. Rör i spaghetti squashsträngarna. Fortsätt att laga mat och rör om försiktigt i ca 2 minuter, eller tills vätska absorberas.
  2. Överför blandningen till en lätt smurt 1 1 / 2- till 2-kvarts gryta; rör om 1 1/2 koppar av strimlad cheddarost. Baka vid 350 ° i 25 minuter.
  3. Stänk med den återstående 1 koppen Cheddarost och koka i 5 minuter längre, eller tills osten smälts.

Tips och variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 645
Totalt fett 43 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 168 mg
Natrium 739 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 48 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)