Sour Cream Pierogi Dough Recept

Pierogi är en traditionell polsk mat som har många variationer. I grund och botten är det något som en dumpling med en fyllning. Fyllningen kan vara nästan vad som helst du väljer. Här är ett pierogi recept från en kock i Pittsburgh. Som han påpekar är Pittsburgh ganska mycket det amerikanska epicentret för pierogi - uppenbarligen äter de 11 gånger medeltalet!

Pittsburgh receptet är relativt begränsat, med en föreslagen fyllning av potatis och ost. Men det klarar knappt den (läckra) ytan av pierogi, som kan fyllas med allt som slår på dig. Även om många pierogier är på den saliga sidan, är några läckra desserter, med dumplings fyllda med färska eller konserverade frukter. På variation är en pierogi fylld med både smak och godis, bacon och jordgubbsbehållare, till exempel.

Som många recept med folklig ursprung kan pierogiedeg också göras på olika sätt. Vissa använder ägg - som den här nedan - och andra gör det inte. Några, gillar detta recept, använder gräddfil som en av dess ingredienser. Du kan också ersätta yoghurt för gräddfilen och spara några kalorier. En annan intressant möjlighet är användningen av fettfri gräddfil som finns på många stora matmarknader, som Trader Joe's and Whole Foods.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera mjöl, sur grädde, ägg och vatten i en stor skål. Blanda tills degen kommer ihop. Om degen är torr, lägg till mer vatten 1 matsked åt gången tills det är fuktigt och fjädrande. Om degen är klibbig, lägg till mer mjöl, 1 matsked åt gången tills det är smidigt.
  2. På en mjölad arbetsyta, ät degen i 3 eller 4 minuter tills det är elastiskt. Täck degen med plastfolie och kyl i minst 30 minuter.
  1. Hur man rullar, skär, fyller och lagar pierogi .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 40
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 101 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)