Snabb Toffee Eggnog Recept att söta helgerna

Den söta smaken av karamell är det perfekta sättet att klä upp den genomsnittliga eggnogen . Denna fläsk-eggjog är snabb och kan blandas i glaset när som helst du får ett begär för en sötare eggnog under semestern.

Receptet är en genväg till det traditionella sättet att göra eggnog , även om det innehåller en hemlagad karamelsirap. Det är en rolig och lätt ingrediens att göra och du kan lägga till den till andra drycker. Om du vill göra upp marmeladens smak, garnera din nog med krossad karamelljus (även en Skor eller Heath godisbar kommer att fungera)!

Eggnog kan serveras med eller utan alkohol, om du har några unga som vill prova det. En rågwhisky lägger till en fin krydda för att kompensera sötmen, även om ett gammalt rom också fungerar bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör toffee sirap

Denna hemlagad kola-sirap tar de grundläggande ingredienserna som behövs för att göra äkta karamell och förvandlar dem till en krämig sirap som är perfekt för drycker. Utöver eggnogen gör den en läcker karamell latte.

  1. I en gryta, kombinera det bruna sockret med smöret och vattnet.
  2. Värm över medium, omrör hela tiden tills smöret och sockret smälter helt.
  3. Minska värmen och försiktigt vispa i den tunga krämen. Fortsätt vispa i ungefär 1 minut, var försiktig så att du inte brännar grädden.
  1. Avlägsna från värme och lägg åt sidan för att svalna.

Sirap blir mer rinnande än tjock, och receptet gör ca 1 kopp. Det kan kylas i två till tre dagar.

Gör Toffee Eggnog

Tricket att skaka någon äggcocktail är att börja med en torr skaka, lägg sedan is och skaka tills det gör ont. Om du upptäcker att det fortfarande finns bitar äggulor i det, använd en visp för att sluta blanda upp det.

Ju fettare mejeriet är, den rikare och mer luscious din eggnog kommer att vara. Halv och halv är en perfekt balans. Om du använder mjölk, prova helt eller 2 procent.

  1. I en cocktail-skakare, kombinera toppsirap, halv och halv, ägg och whisky eller rom (om du använder).
  2. Skaka utan is i ca 10 sekunder.
  3. Fyll skakan med is och skaka igen i minst 30 sekunder för att säkerställa att ägget är helt brutet och införlivat.
  4. Stam i ett kylt gammaldags eller cocktailglas .
  5. Garnera med kanelsticka eller kola-godis och en dammning av riven muskotnöt.

variationer

Det finns ett par bra alternativ till den hemlagade kola sirap. Du kan köpa en engelsk toffee sirap från affären. Titta i kaffesötningssektionen för märken som Amoretti eller Torani. En annan är att göra kola sirap från bitar av karamell godis .

Om du vill lägga till en nutty aspekt och lägger till vätska ändå, häll 1/2 uns av hasselnötslikör som Frangelico .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2095
Totalt fett 127 g
Mättat fett 74 g
Omättat fett 36 g
Kolesterol 1 233 mg
Natrium 505 mg
kolhydrater 182 g
Kostfiber 4 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)