Kyckling sallad med bacon och vindruvor

Denna läckra kyckling sallad har massor av smak från bacon och vindruvor, och vattenkastanjerna ger den lite intressant konsistens och trevlig crunchiness. Detta är en okomplicerad sallad, perfekt för en speciell lunch, eller servera den som en matlagersallad på en varm sommarkväll.

Använd färdigkokta kycklingbröstremsor, en rotisserie kyckling eller pocherade eller bakade kycklingbröst (anvisningar under receptet). Konserverad kyckling är ett annat alternativ, och det kan vara en livräddare om du inte har tid att springa till marknaden. Håll några burkar kyckling till hands för upptagna dagsluncher eller middagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka bacon i en stor stekpanna över medelvärme tills det är skarpt. Tappa på pappershanddukar och lägg åt sidan.
  2. Skiv selleri tunt och skär druvorna i halvor. Hacka den gröna löken.
  3. I en stor skål, kombinera den kakade kycklingen med skivad selleri, druvhalvor, malet grönlök, vattenkastadnötter, tärnad kyckling och hackad persilja. Smula bacon och lägg den till kycklingen; kasta för att kombinera.
  4. I en liten skål, vispa majonnäs med citronsaft, slipad ingefära och Worcestershire sås; kombinera dressingen med kycklingblandning, använd så mycket eller så lite som nödvändigt för att fukta som önskat. Du kan lägga till extra majonnäs om du gillar en krämigare sallad. Kasta försiktigt för att kombinera grundligt; Smaka och justera kryddorna, efter behov.
  1. Täck skålen och kyl i minst en timme för att kyla. Rör om igen strax före servering.
  2. För en lunchrätt serverar du sallad på salladsbladen eller blandade gröna grönsaker med avokado och tomatkilor. Eller använd salladen som en smörgås fyllning.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 435
Totalt fett 33 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 84 mg
Natrium 356 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 2 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)