Brun sockersglasad sötpotatis med rostade pekannötter

En enkel brun sockerglasyr smakar dessa läckra kanderade sötpotatis och de rostade pekannötterna gör skålen extra speciell.

Tillsätt en kanelsticka eller två till glasyrblandningen för en kryddad smak.

Använd din välskötta stekjärnspanna för att laga dessa söta potatisar, eller laga dem i en stor djupspis eller holländsk ugn.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala sötpotatisen och skiv i rundor ca 1/4 tum tjock. Om potatiserna är mycket tjocka, skärs i halva längden innan de skärs.
  2. Smör smöret i en stor stor stekpanna eller nederländsk ugn över medelhög värme.
  3. När smöret smälts och börjar skumma, tillsätt brunt socker, kanelpinnar, om det används och vatten eller äppeljuice. Koka till en simmer.
  4. Tillsätt sötpotatisskivorna till sockerblandningen och rör om till beläggning väl. Täck och simma, rör om och vänd regelbundet, i ca 25-30 minuter, eller tills sötpotatis är ömt.
  1. Under tiden, i en torr stekpanna över medium värme, rosta pecanhalvorna. Koka pekannötterna tills de börjar brinna lätt och lukta toasty, vända ofta. Häll omedelbart de rostade pekannötterna ut på en tallrik för att stoppa tillagningsprocessen.
  2. Ta bort locket från stekpannan eller holländsk ugn och lägg till de rostade pecanhalvorna. Fortsätt matlagning - försiktigt vrid sötpotatiserna ofta - tills juicerna reduceras till en tjock sirap och potatiserna är fint glaserade. Titta noggrant på att bränna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 567
Totalt fett 13 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 31 mg
Natrium 87 mg
kolhydrater 108 g
Kostfiber 9 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)