Cuatro Leches Cupcakes - Tres Leches Cake med Dulce de Leche

Det är svårt att förbättra tres-tårtkakan, men dessa cuatro leches cupcakes drar av sig med sina söta karamelldulce de leche-centra. Jag gillar att isa dem med den traditionella meringue toppningen, så att dulce de leche centrum är en dold överraskning, men du kan också isen dem med mer dulce de leche. Dessa muffinsar kan vara lite röriga - det hjälper till med att använda muffinsfibrerna som har ett pappersfack innanför en folie. Gör dessa en dag före tid så att de kan kyla över natten i kylskåpet.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 375 grader.
 2. Placera kakemix i skål med stående mixer. Tillsätt ägg, gräddfil, vatten, rom eller pisco och vegetabilisk olja.
 3. Blanda på låg hastighet i 1 minut. Öka hastigheten till medium, och blanda en minut mer tills den är väl blandad.
 4. Linje muffinspanna med pappersmuffinspapper. (Spara folie liners för senare). Det kommer att finnas tillräckligt med smör för 24 vanliga storlek cupcakes eller 12 jumbo storlek.
 5. Fyll muffinsfett 3/4 full med smet.
 1. Placera muffins i ugnen och baka i 5 minuter, sätt sedan ner temperaturen till 350 grader.
 2. Baka muffins i 10 minuter, kontrollera sedan dem. När de är klara, borde toppen av muffinen spola lite när du rör den.
 3. När de är färdiga, ta bort kakor från ugnen och låt svalna i pannan i 10 minuter.
 4. Vispa ihop kondenserad mjölk, förångad mjölk, grädde och vanilj.
 5. Skiv ett tunt lager av toppen av varje muffin, för att göra muffin mer porös. Torka långsamt en tesked mjölkblandningen över varje muffin, så att mjölken suger in i hålen. En bakverk borste fungerar bra för detta. Fortsätt att borsta eller sked mjölkblandningen långsamt över muffinsna, så att det blir dags att suga in.
 6. Koka muffinsarna i en timme, fortfarande i pannan.
 7. Montera en konditoriväska med en bred runda spets och fyll på väska med dulce de leche . Tryck på spetsen i mitten av muffinen och fyll muffin med ungefär en matsked dulce de leche (2 matskedar till jumbo-muffinsna). Eller om du inte har en konditoriväska och -spets, använd spett för att peka ett större hål i mitten av muffinen. Fyll en ziplock väska med dulce de leche och försegla den stängd. Klipp av ett hörn för att göra en liten öppning och pressa dulce de leche ut ur påsen i hålet i muffinen.
 8. För att göra meringue frostning, placera äggvitor i den (mycket rena) skålen med en elektrisk mixer och fäst kabeln.
 9. Placera sockret, 1/3 kopp vatten, majssirap och nypa salt i en liten kastrull, och koka.
 10. När sockersirapsens temperatur når cirka 240 grader Fahrenheit (115 grader Celsius), eller efter ca 3 minuter, sätt på mixern och börja slå äggvita. När temperaturen når 248 grader Fahrenheit (120 grader Celsius), ta bort sirapen från värmen. Den totala tillagningstiden är cirka 4 minuter, och sockersirapen ska göra smala trådar om du drar det av en gaffel och kommer att ha förtjockat.
 1. Äggviterna ska bilda styva toppar. Häll långsamt och noggrant sirapen ner på sidan av mixerskålen, i de slagna äggvita. Fortsätt att slå marängen tills den svalnar, ca 5 minuter. Vik i 1 tsk vanilj och 1 tsk rum om så önskas.
 2. Ta bort kakor från pannan och placera varje inuti en foliemuffinsfodral. Is varje cupcake med några av marängen (eller med mer dulce de leche) och strö med kanel.
 3. Chill cupcakes över natten.

Tips: Om du inte har tid att göra glasyren, kan du ersätta konserverad glasur - välj en "piskad" vit glasyr. Eller toppmuffin med söt vispad grädde.