Lax köttbullar

Lax köttbullar är ett roligt recept som är lite vanligt. Konserverad lax är den bästa versionen av denna fisk att använda här. De är typiska som laxpatties , men roligare! Ingen kommer att förvänta sig en köttbulle av lax.

Dessa köttbullar är bättre för dig än köttbullar av nötkött eller fläsk. De är tillräckligt stora för att fylla dig, men är lite lättare än köttbullar. Dessa köttbullar är mer känsliga och ömma än köttbullar gjorda med nötkött, fläsk, kalkon eller kyckling, så hantera dem noggrant.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smälta smöret i en medelstora kastrull över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök. koka och rör om tills det är ömt, ca 5 till 6 minuter. Tillsätt riset och rör om i 1 minut. Tillsätt kycklingbuljongen och lägg till en simmer. Minska värmen till låg, täckpanel och laga i 15 till 20 minuter eller tills riset är bara ömt. Avlägsna från värmen och kyla i 15 minuter.
  2. Placera risblandningen i en stor skål. Tillsätt ägget, timjan, saltet, peppar och citronsaften och blanda väl. Rör laxen tills den är kombinerad. Täck och kyla i 1 till 2 timmar så blandningen stiger upp.
  1. Formulera blandningen i 1-1 / 2 "köttbullar. Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelvärme.
  2. Tillsätt köttbullarna och sauté dem, vrid försiktigt endast en gång tills de är välbruna, ca 5 till 6 minuter. Servera omedelbart, eller tillsätt en sötsur eller en Alfredo sås till köttbullarna för att servera pasta eller ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 276
Totalt fett 12 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 176 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)