Sauteed Round Courgette med gröna Chiles

Runda zucchinis finns i många livsmedelsbutiker, bondemarknader och specialbutiker. De handlar typiskt om storleken på ett mjukboll och kan också kallas åtta bollens kucchini. Normalt häller människor ut och fyller dessa zucchinis, men de är lika utsatta som i detta recept.

Det här receptet gör tillräckligt för fyra sidoprodukter. Även om det smakar fantastiskt vid sidan av ett djurprotein, älskar jag också att äta denna maträtt över ångad jasminris för en vegansk måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att förbereda den runda zucchinen först avskurna någon av de återstående stammen. Skär sedan det i kvarter, gör det från toppen så att det liknar något som äppelkilor. Var och en av de fyra kvartalen borde nu skivas in i lika stora bitar. Förbered de övriga ingredienserna.
  2. Värm olivoljan i en stor panna. När oljan är varm tillsätt löken och sätt den till tills mjukt och genomskinligt. Lägg sedan till chili, zucchini bitar, malet vitlök och torkad epazote om du använder. Stänk lite fint havssalt över grönsakerna och sauté tills chili och zucchini har mjukat efter dina önskemål. Smak och tillsätt lite mer salt. Tjäna.

anteckningar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 160
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 178 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)