Rabarberis

Om du har turen att ha en rabarberväxt i din trädgård, har du massor av rabarber för att göra denna glass. Detta är ett utmärkt sätt att njuta av det!

För att fördubbla smaken, toppa glassen med den här enkla rabarberad dessertsåsen , eller den här kombinationen av jordgubbar och rabarber .

Glassen är fantastisk med en skiva varm paj eller en skål med rabarber skomakare .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en 2-kvarts gryta med låg låg värme, kombinera den tärnade rabarber, socker, vatten, citronsaft och salt. Koka till en simmer. Simma, avtäckt, i 10 minuter, eller tills rabarbern är öm. Kyl noggrant.
  2. Kombinera den kylda rabarberblandningen med den stora kräm-, vanilj- och röda matfärgen. Häll i en 1-liters frysbehållare. Tillsätt mjölk och fyll på cirka två tredjedelar. Frys, efter frysning av isfri frys.

Tips och variationer

Strawberry Rabarber Glass - Byt upp till hälften av rabarbern med skivade färska jordgubbar.

För en 1 1/2-kvarts glassmaskin, använd 2 koppar tärnad rabarber, 1/2 kopp socker, 2/3 kopp vatten, 1 msk citronsaft, en nypa salt, 1 1/3 koppar tung grädde, 1/4 tesked vanilj och 1 kopp mjölk. Följ tillverkarens anvisningar.

Du kanske också gillar

Sweet Potato Ice Cream

Maple Ice Cream

Lätt Kryddad Rabarber Cobbler

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 252
Totalt fett 18 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 31 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)