Salsa de Maracuyá; Passionsfruktsås

Denna passionfruktsås är en av mina favorit recept. Det är enkelt att göra och går bra med så många olika rätter. Passionfruit har en exotisk tropisk smak som kan vara ganska sammandragande, men de blir sötare och mer komplexa när de mognar. Vissa människor föredrar att låta dem mogna tills de är krympade och nästan bruna och fulla av saft eftersom de njuter av den perfumerade smaken av den nästan overripta frukten. Prova att borsta denna sås över kyckling medan du grillar den, servera sedan kycklingen med mangosalsa och ris. Det är också utmärkt drizzled över dessa tropiska sushi rullar . Eller blanda den med lite olivolja för att göra en unik salladsdressing.

För att göra en utsökt passionsfruktsodessås, helt enkelt släpp vitlök, ättika, salt och peppar och öka sockret till 1/2 kopp. Drizzla såsen över glass eller andra desserter. (Det går särskilt bra med cheesecake ). Om du hittar fräsch passionsfrukt gör frön en fin dekorativ touch för desserter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder färsk passionsfrukt skär du var och en i hälften och skrapar massan i en mikrovågsugnskål. Värm massan i mikrovågsugnen i 30 sekunder. Torka massan genom en fin mesh, pressa med en sked för att extrahera all massa och juice från fröerna. Kassera frön och reservera juice.
  2. Placera passionsfruktmassan (fräsch eller tinad fryst massa), ättika, socker och krossad vitlök (utelämna vitlök om du gör en sås på eftermiddagen) i en mellanskockpanna. Koka upp över medium-låg värme.
  1. Smäll sås i ca 5 minuter tills såsen minskar och förtorkar.
  2. Ta bort från värme och krydda med salt (och peppar om så önskas) efter smak.
  3. Sås kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.
  4. Obs! För att göra en efterrättsås, släpp vitlök, ättika, salt och peppar och öka sockret till 1/2 kopp.