Ursprunget till fingeravtryck i kinesisk tehistoria

Fråga: Ursprunget till fingeravtryck - Kinesisk tehistoria

Svar:

Nästa gång du äter på en kinesisk restaurang , försök att diskret observera vad som händer vid andra bord när teet hälls. Du kan upptäcka någon som knackar på bordet med tre fingrar varje gång deras kopp återfylls. Utseenden mot det motsatta, detta är inte en vidskeplig gest. Faktum är att historien bakom fingeravtryck eller teavtryck går tillbaka till Qing-dynastin (1644 - 1911 e.Kr.).

Enligt legenden var en av kejsarna under denna period förtjust i att resa hela landet i förklädnad för att observera sina ämnen obemärkt. Vid en tehus var han särskilt imponerad av hur människor kunde luta sig över bordet och häll te utan att spilla en droppe. Kejsaren bestämde sig för att försöka hälla te för sina följeslagare. Förutsägbart hamnade han överallt.

Kejsaren bestämde att han behövde mer träning. Det fanns dock ett litet problem. Custom krävde att människor buga framför kejsaren. Detta skulle förstås förstöra hans förklädnad. Istället berättade kejsaren sina kamrater att "böja" med sina mellan tre fingrar varje gång han fyllde på sin kopp - två fingrar representerade de nedåtgående armarna och en annan det böjda huvudet. Idag är det ett sätt att betala tyst tack vare den som hällde ditt te.