Rumänska Chicken Kebabs (Frigarui) Recept

Detta recept på rumänska kycklingkabobs / kebab eller frigarui kan göras med kryddat kyckling eller en kombination av kyckling och grönsaker.

Frigarui kan också göras med fläsk eller nötkött och ibland bacon skewered med lök, paprika, tomater och svamp, och sedan grillad.

Denna populära, rumänska gatemat serveras vanligtvis med en vitlöksås som kallas mujdei de usturoi . Som du kan tänka dig finns det lika många versioner av denna sås som det finns kockar på rumänska. Se ett recept på min version nedan ..

Här är en större foto av rumänska kycklingkebab eller frigarui.

Vad du behöver

Hur man gör det

Marinera kycklingen

  1. I en plast zip-top väska, kombinera 1 uns blandad hackad örter, 1/2 tesked peppar, juice av 1/2 citron, 1 tesked socker, 1/2 tsk ingefära, 2 kryddnejda krossad vitlök och 3 oz plain yoghurt.
  2. Tillsätt kycklingbitar, belägg helt kycklingstyckena med marinade och kyl, täckt med plastfolie, över natten eller minst tre timmar.

Grill kycklingen

  1. Värm grillen. Torka kycklingstycken på spett som har blötts i vatten i ungefär en timme så att de inte brinner på grillen.
  1. Grill kycklingkebabar på smörjda grillar ca 10-15 minuter eller tills färdiga, vänd flera gånger under tillagningen.
  2. Dessa kan också förberedas på en inomhusgrill, under köttfärs eller i ugnen. Servera med mujjdei de usturoi .

Gör vitlökssås

  1. Grädda vitlökskivan med 1 tesked salt tills det är av pastaform, antingen på ett skärbräda med en kockkniv eller i en mortel och pestle.
  2. Sätt vitlökpastaen i en liten skål och lägg till 2 matskedar olja. Slå med en gaffel eller vispa tills den är mycket väl blandad och lite fluffig. Detta bör ta ungefär 3 minuter.
  3. Tillsätt 1/2 kopp gräddfil och gott om svartpeppar. Blanda väl.
  4. Denna rumänska vitlöksås går bra med grillat kött eller fisk, pommes frites eller bakade potatis, pizza eller vad ditt hjärta önskar.

Du säger Kabob, säger jag Kebab

Det sägs att shish kebab, också stavad kabob, kebap, kabab, kommer från turkiska och hänvisar till kött gängat på en spett och grillat (bokstavligen betyder kebab "skewer".)

Kabobs föddes över öppna fältbränderna från de turkiska stammarnas soldater som använde sina svärd för att grilla kött.

Visst är spettbröd kött fortfarande stark bland östeuropeiska. Hela lamm och gris twirled över heta kolar vid speciella evenemang och på helger i många samhällen. Här handlar det mer om spettstekt kött .

Men utan den rätta utrustningen, vänder många familjer sina spettbröd till en lokal rostare eller butik. En enklare version av spettrödning är kabobs / kebabs.

Här är fler östeuropeiska kabobrecept som du kan njuta av.

En annan kycklingobbe i denna samling är de ryska kycklingkaborna som marineras i yoghurt innan de grillas.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 530
Totalt fett 30 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 115 mg
Natrium 123 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 5 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)