Boston Bakade Bönor Recept

De kallar inte Boston "Beantown" för ingenting. Boston bakade bönor har spridd lycka på picknick och potlucks i hundratals år. Boston-bakade bönor är vanligtvis gjorda med marinbönor, men alla små torkade bönor kommer att fungera i detta recept.

Serverar 10 portioner Boston Bakade Bönor

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blöt bönorna i 6 koppar vatten över natten i en stor kastrull eller nederländsk ugn .

2. Lägg till en nypa bakpulver och lövblad, och koka upp det. Minska värmen till medium och sjuda i 10 minuter.

3. Tappa in i en kolsats över en stor skål och reservera vätskan.

4. Förvärm ugnen till 300 grader F.

5. Överför de dränerade bönorna till en holländsk ugn, eller bönkruka om du har en, och tillsätt resten av ingredienserna.

Rör tills tillsats. Tillsätt tillräckligt med det reserverade vattnet för att knappt täcka bönorna.

6. Täck pannan tätt och sätt i ugnen i 1 timme.

7. Avtäcka och kontrollera vätskenivån - rör inte bönorna. Lägg till lite mer reserverad vätska om bönorna blir för torra. Täck och koka ytterligare 1 timme.

8. Avtäcka och testa bönorna; De borde bli ömma, men om de fortfarande är fasta, täck och koka lite längre, tillsätt ett vattenstänk om de blir för torra.

9. Vid anbud, vrid värmen upp till 350 grader F. Fortsätt att koka upptäckt i ytterligare 30 minuter eller så. De senaste 30 minuterna är att ge bönorna en fin skorpa på toppen, samt att minska vätskan till en tjock, syrupaktig konsistens. Ta bort när du är redo och servera varma eller rumstemperatur.

Obs: Koktiderna varierar, men processen kommer inte att. Efter kokning, baka bönorna täckta tills det är ömt, och avsluta upptäckt tills bönorna är crusty och vätska har förtjockats.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 274
Totalt fett 5 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 574 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 9 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)