Citron Raspberry Muffins

Ingenting går bättre ihop med den ljusa, färska smaken av citron än tårta och delikat smak av hallon! Dessa varma, mjuka och mjuka muffins är fyllda med hallon och toppad med en citronglasyr som gör muffinsna smälter i munnen! De är nästan mer som en muffin än en muffin!

Dessa muffins är den perfekta behandla för din mamma på mors dag, eller för en speciell frukost för alla i ditt liv! De är verkligen lätta att piska tillsammans och baka mycket snabbt. De serveras bäst varm och fräsch, men de kan också lagras över natten. De fryser också bra och kan tinas eller värmas upp i ugnen.

Använd färska hallon när det är tillgängligt eller i säsong. Om du inte hittar fina hallon av god kvalitet, se till den frusna gången. De kan tillsättas till muffin smeten medan de fortfarande är frysta; det behöver inte tinas!

Detta recept kan enkelt göras med en skål! Det finns begränsad röra och städa upp. De kan också piskas samman super snabbt, ett perfekt recept för när du behöver en bakad bra snabbt eller om du lagar mat med barn!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. Sifta mjöl, bakpulver, salt och socker i en stor skål.
  3. Se till att du har kylt smält smör till rumstemperatur (olja kan också ersättas). Slå ihop ägg, mjölk, vanilj, citronskal, citronsaft och smält smör i en blandningskopp tills den kombineras helt.
  4. Gör en brunn i mitten av de torra ingredienserna med en visp. Häll de våta ingredienserna i brunnen, blanda när du häller.
  1. Komplett kombinera ingredienserna tills du har en smet, var försiktig så att du inte övermixar. Vik försiktigt in i hallon. Var försiktig när du lägger i hallon så att de inte helt sönder splittras i smeten.
  2. Linja en muffinspanna med papperskoppar eller smör muffinsbrunnarna med smör- eller canola-spray. Fyll på burkarna till 2/3 av vägen full. Du kan också toppa muffinsna med mousserande socker innan du bakar.
  3. Baka muffinsna i 25 minuter. Låt dem svalna något och skjut sedan en kniv runt kanten av muffinsna för att släppa dem om du inte använder papperskoppar.
  4. För att göra glasyren, vispa ihop pulverformigt socker, vanilj, citronsaft och mjölk.
  5. Dryck citronglasan över de varma muffinsna och servera!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 183
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 35 mg
Natrium 238 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)