Rökt vitfisk sallad

Med sin prickiga laxfärg och silkeslen konsistens får lox vanligtvis den mest bagelsparande uppmärksamheten . Men om du inte har försökt vitfisksallad saknar du en värdig topper, inte bara för bagels, men för allt från challah eller crackers till crudités. Dess ödmjuka utseende belyser en rik, rökig smak som skiljer sig från selleriets krossa och de ljuka smakerna av färsk dill och en antydan citron. Det är snabbt och enkelt att göra också - perfekt för när du vill ha en enkel men sofistikerad uppgradering från tonfisk sallad .

Var hittar man rökt vitfisk: Bagelaffärer och judisk delis bär ofta vitfisk, liksom vissa stormarknader, fiskare och lagerklubbar, som Costco eller BJs. Brooklyn-baserade Acme rökt fisk har en bra butikslokal på sin webbplats, som kan hjälpa dig att spåra upp sin kosher-certifierade vitfisk.

Kosher Status: Pareve, Påsk

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort huden från vitfisken (den lyfter lätt av). Använd rena fingrar eller en gaffel för att dra av fisken från benen. Överför fisken till en medelstor skål. Använd en gaffel för att bryta vitfisken i mindre bitar, ta bort alla små ben som du hittar.
  2. Tillsätt 1/3 kopp majonnäs, selleri, dill och citronsaft och blanda väl. Smak och justera kryddorna om så önskas, tillsätt mer majonnäs om du föredrar en krämigare konsistens eller mildare smak.

Receptvariationer:

Anpassa din vitfisksallad med någon av dessa ingrediensbyten:

Hur man tjänar:

Som en måltid: Oavsett om det är fancy brunch eller vardagliga måltider på vardagen, är saltsallad en naturlig passform: servera den på bagels med sallad, tomat och rödlök, tillsammans med omeletter, eller rulla den i en omslag med gurka, tomat, morot och / eller paprika.

Som förrätt eller hors d'oeuvres: Vitfisksallad gör bra festpris. Erbjud det på crackers, toast-punkter eller blini, eller vid sidan av en tallrik av crudités. Eller sked den på gurka eller rädisskivor, eller i halverade körsbärstomater. Som en pläterad aptitretare, prova den med en sallad av flätade avokado skivor och supremed grapefrukt eller apelsinsektioner .

På påskkortet:

Om du gör det med kosher-for-påskmayonnaise, gör denna vitfisksallad ett bra alternativ för brunch eller lunch under semestern. Servera den på matzo eller påskvalsrullar . Eller för helt glutenfria alternativ, linda det i salladsblad, eller rulla upp det i smutsiga gurkor ( använd en mandolin- eller grönsaksskalare för att göra längdskivor), à la sushi-rullar.