Recept för Koreanska Braised Short Ribs (Galbi Jim)

Dessa Koreanska Braised Short Ribs sakta sakta över låg värme till en öm och söt finish. Det är svårt att få resterna med Galbi Jim eftersom det är en sådan folkmassa, oavsett om det serveras på en fina sammankomst eller bara som en tröstande homestyle måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Betygsätt revbenen så att de absorberar mer av brajsningsvätskan.
  2. Blanda alla marinade ingredienser (kryddor och vätskor) tillsammans.
  3. I en stor kruka över hög värme sätter du i revbenen och häll brödvätskan över dem. Blanda väl, se till att alla revbenen är täckta. Vätskan bör komma till ungefär hälften av 1/3 till ½ nivån på revbenen i potten.
  4. Täck krukan med ett tätt passande lock.
  5. När det börjar koka, vänd dig till en låg simmer. Koka i minst 1 timme (90 minuter - 2 timmar är bättre), tillsätt i potatis och morötter 30 minuter före utgången av tillagningstiden. *
  1. * Om du lägger i brisket eller stew kött för mer mängd, är det bäst att brista i minst 2 timmar. Målet är att smältande ömt kött faller av benet.

Recept Tips:

För att sträcka receptet kan du skära bitar av brisket eller andra rostbiffskivor till stew storlek och laga med de korta revbenen. Men du borde alltid försöka göra det med knäppta ribbor, för att som italiensk Osso Bucco eller irländsk gryta, Galbi Jim är beroende av den stuvade benmärgen för sin rika smak.