Hur får du barn att äta sallad

4 triks för att få barn att tycka om att salladsrecept av alla slag

Barnsallader som är lätta att göra och roligt att äta

När barnen äter sallad, njuter de av en värld av smak- och näringsmöjligheter som kan varieras oändligt. Om du har barn som är salladsätare, är det lätt att göra enkla sallader för dem och lägga till extra ingredienser i salladerna för de vuxna i familjen.

Så hur får du barn att äta sallad? Här är mina fyra bästa tips:

 1. Börja med enkla sallader.
 1. Två-, tre- eller fyra-ingredienssalat är perfekta för barn, speciellt barn som är kräsenare . Och varje ingrediens bör vara något barnen redan gillar.

  Till exempel, prova en sallad av romaine sallad, riven ost och ranch dressing. Eller, om du har morot-älskare, prova en morotsallad av strimlad morötter och äpplen i en kanel-dressing med kanel.

  Med tiden som dina barn utvecklar en smak för mer frukt och grönsaker, kan du lägga till fler ingredienser till dina sallads recept.

 2. Släpp av näringsrikt perfektionism.
 3. De första sallader som dina barn kan äta är kanske inte den perfekta näringsrika balansen. De kan vara tunga på fett och / eller kalorier och ljus på mörka bladgrönsaker och grönsaker. Det är okej. Målet är att höja en livslång salladsälskare.

  Precis som du inte förväntar dig en 5-årig att lära dig att simma i den djupa änden, skulle du inte förvänta dig en 5-årig att äta en radicchiosallad med olivvinrätter.

  Börja ungarna med något de gillar - isberg eller Romaine sallad med ranch dressing eller blåost dressing fungerar vanligtvis bra för barn - och gradvis exponera dem för nya smaker över tiden.

 1. Inkludera barnvänliga ingredienser i varje sallad.
 2. Sallader behöver inte vara sallad, tomater och gurkor. Min favorit barnsalladrecept är bara sallad, parmesanost och guldfiskskivor. När barnen ser något som är känt, som guldfiskskivor, i en sallad, vill de prova det (speciellt om det är något som är lite oväntat).

  Andra bra barnvänliga salladredienser inkluderar bacon, ost, stekt lök (som det slag du skulle lägga på en grönbönsgryta), frukt och pasta. Mitt broccolibaconsalladrecept är en riktig kid-pleaser, eftersom det inte bara har massor av bacon, det är också gjord med druvor och jordnötter i en söt majonnäsbaserad dressing.

 1. Låt barnen göra sina egna sallader.

Att skapa en enkel salladsbar för familjen en gång i veckan gör inte bara utsikterna att äta sallad mer roligt för barn, det gör det också möjligt för alla i familjen att äta vad de gillar.

En hemsalladbar är ett bra sätt att hjälpa barnen att expandera sina salladspreferenser också. Du kan servera en enkel Caesar-sallad till en 7-årig varje natt i två månader. Men om du har morötter på din sallad, och hon gillar dem, kommer hon sannolikt att lägga till salladen om hon kan göra självvalet. Dessutom kan hon vara mer villig att prova nya ingredienser om hon bara kan lägga till en sallad som hon skapar sig själv.

Kolla in dessa barnvänliga sallads recept för mer idéer: