Glutenfri Pesto Recept

Klassisk pesto är en italiensk smaklig sås gjord med en blandning av naturligt glutenfria färska örter, olivolja, nötter, vitlök och pecorino eller Parmigiano-Reggiano-ost. Det kokas aldrig och serveras oftast över färsk pasta.

Enligt vår italienska Food Guide, "Idealiskt pesto gjord med liguriska basilika, pinjenötter, vitlök och olivolja, och - om du vill vara traditionell - antingen pecorino sardo eller bh, en Piemontese ko mjölkost eller - om du vill att vara modernare - Parmigiano Reggiano, som är dyrare än de traditionella ostarna (Genovesi är kända för sin sparsamhet). "

Traditionellt krossas pesto ingredienser med en mortel och pestle, men du kan använda en matprocessor för att mala pesto i en jämförbar konsistens.

Med tiden har många variationer av klassisk pesto sås utvecklats. Ibland används en ört som koriander istället för basilika, och valnötter används istället för pinjenötter och andra ost än Pecorino eller Parmesan.

Sommaren är den bästa säsongen för alla att experimentera med en mängd olika pesto recept. Färsk basilika är lätt att hitta (eller växa) hemma i en kruka.

Servera färsk pesto över din favoritglutenfria pasta , använd den som en utmärkt aptitretare, servera över grillat fjäderfä eller fisk eller använd det som pizza sås. Pesto är väldigt mångsidig!