Nasi Goreng (Indonesisk Fried Rice) Recept

Nasi goreng betyder stekt ris och det kan kokas på alla sätt. I Indonesien betyder det emellertid att kryddor och kryddor ingår som ger disken en distinkt smak. Kecap manis , belacan , palmsocker, tamarindpasta, sjalottor, vitlök, ingefära, galangal och citrongräs är bland de traditionella ingredienserna.

Nasi goreng är bland de mest populära frukostartiklarna i Indonesien, Malaysia och Singapore, precis som andra ris i Asiatisk stil är populära i andra delar av Sydostasien.

Nasi Gorengs många variationer

Det finns många variationer av nasi goreng och ordet som kommer efter nasi goreng är beskrivande av dess regionala ursprung, matlagningsstilen eller vilken annan ingrediens eller ingredienser som läggs till det stekt riset. Till exempel är nasi goreng Jawa Javanese stekt ris, Nasi Goreng Sapi är kokt med nötkött, Nasi Goreng Ikan Asin har saltad fisk och Nasi Goreng Pattaya är kokt omelet stil med stekt ris som fyllning.

Dag gammalt ris är idealiskt för stekt ris eftersom det är torrare, vilket förhindrar att det klibbar till botten av stekpanna eller wok. För bästa resultat, använd långkornigt ris eftersom det är minst klibbigt. Använd minst vatten när du lagar riset så att kornen inte brista och hålla ihop.

Använd rent chilipulver av god kvalitet. Blanda med en tesked vatten och låt det stå i ungefär en halvtimme före användning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en matsked olja på låg värme i en wok. Tillsätt räkorpastaen och koka tills den är brun och doftande.
  2. Häll i en annan matsked olja. Tillsätt vitlök och lök. Stek till guldbrun och vitlökens och lökens duft släpps.
  3. Tillsätt chilipastaen följt av riset. Skruva upp värmen.
  4. Rör fräsch tills alla ingredienser är jämnt fördelade. Rör ständigt så att ingen av ingredienserna håller fast vid wok.
  1. Tillsätt sojasås och rör om tills sojasausen är jämnt fördelad.
  2. Tillsätt två matskedar vatten om du känner att riset är för kornigt och hårt. Riset ska vara trevligt och fluffigt.
  3. Värm resterande matsked matolja i en annan panna och stek eggen soligt uppåt.
  4. Servera riset med några skivor gurkor och tomater. Garnera med lite koriander och ett ägg för varje servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1812
Totalt fett 29 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 237 mg
Natrium 839 mg
kolhydrater 337 g
Kostfiber 11 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)