Apple, Pear, och Red Onion Gratin Recept

Detta härliga päron, äpple och rött lökgratinrecept passar perfekt för en mysig kvällsmat vid elden på en kall natt. Karamelliserade röda lök ger en intensiv sötnos med precis rätt mängd skarpa för att kompensera fruktträdgården fräscha äpplen och päron. Den kombinationen blandad med aromatisk timjan och en oväntad ostliknande toppning gör det möjligt för en himmelsk sidrätter. På grund av den festliga färgen och den mångsidiga mångsidigheten gör den en idealisk semester eller speciellt tillfälle.

Vad du behöver

Hur man gör det

Hur man gör äpple, päron och rödlökgratin:

Förvärm ugnen till 400F.

I en stor stekpanna ställs över medelhög värme, sauté de röda löken tills de börjar brinna runt kanterna. Överför dem till en gryta och sätt den åt sidan för ett ögonblick.

Kärn äpplen och päron och skär dem i tjocka kilar. Kasta äpplen och päron med reserverade lök, timjan, salt och peppar. Baka gratinen, täckt, i 25 till 30 minuter.

Rör ihop brödsmulorna, ost och smält smör. Stänk toppningen över pärllökgratinen och baka den, avtäckt, i ytterligare 25 minuter, eller tills frukten är öm, toppningen är guldbrun och gratinen bubblar varm.

Detta recept av äpple, päron och rött lökgratin gör 6 till 8 portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 202
Totalt fett 9 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 222 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)