Pretzel Dogs Recept

Dessa läckra pretzel-hundar slår alla traditionella grisar som jag någonsin har provat, och de är så mycket hälsosamma, speciellt om du väljer att använda sojahundar istället för regelbundna. Det här receptet gör att "mini" förfölja hundar serveras som aptitretare eller måltider för barn, men gärna byta och baka fulla hundar om du serverar dem som en måltid för tonåringar eller vuxna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor mixskål kombinerar du jäst, varmt vatten och socker, omrörande tills jäst är upplöst. Låt stå i 5 minuter, eller tills blandningen är bubblig. I en annan skål, kombinera mjöl och salt. Tillsätt mjölblandningen gradvis till jästblandningen tills den bildar en mjuk deg som inte är klibbig eller torr, och tillsätter extra mjöl om det behövs. Vrid degen ut på en ren arbetsyta och knä till elastisk och jämn, ca 3-4 minuter. Placera i en lätt oljad skål, täck och låt upp i en varm plats i ca 1 timme eller tills det fördubblats i bulk.
  1. Förvärm ugnen till 425 F. Lätt olja ett stort bakplåt och lägg åt sidan.
  2. Kasta ner degen och vrid den ut på en lättmjölkad arbetsyta. Rulla degen i en rektangel runt 1/8 "tjock (ju längre och tunnare rektangeln är desto bättre). Använd en pizzaskärare och skär degen i trianglar vardera ca 3 tum bred vid basen och 4 tum lång. Lägg en varmkorv eller sojahund halv vid basen av en av trianglarna vinkelrätt och rulla degen upp till spetsen. Pressa försiktigt in i degen för att säkra rullen och placera rullen på den färdiga bakningen Fortsätt tills alla degen eller alla hundar har använts.
  3. Lätt borsta rullarna med sojamjölk (du behöver förmodligen inte hela 1/4 kopp) och strö med grovt havssalt om så önskas. Baka i 12-15 minuter, eller tills rullarna är uppblåsta och guldbruna. Överför hundar till en trådkylare för att svalna lite innan de serveras. Servera varmt, vid rumstemperatur eller kallt.