Toffee vs Brittle: Vad är skillnaden

Vad är skillnaden mellan en skör och en kola, frågar du? Det korta svaret är inte mycket. De liknar varandra, de smakar lika, och de kan även ha en liknande struktur. Men de små skillnaderna är lätta att peka på. Brittles består oftast av socker, medan toffees innehåller en hel del smör och i vissa fall mjölk. Detta gör toffees fylligare och rikare i smak, medan brittles är mer rent söta och söta.

Brittles är också mycket tunnare än de flesta toffees. Här täcker vi vad som skiljer dessa populära godis i smak, textur och matlagningsteknik.

Allt om skört

Du kan ha blivit introducerad till skört med jordnötsskört, en av de mest populära konfektionerna runt om i världen. Jordnötsskört är inte nämnt i tryck till 1890-talet och det är diskutabelt om det gjordes av en amerikansk kvinna under misstag, eller om det vidarebefordrades från Europa mycket tidigare. Här i USA var jordnötsskört ett populärt insamlingsverktyg på skolorna innan choklad godisstänger tog över och gick så långt tillbaka som 1830-talet i amerikanska familjekök.

Dessutom, att jordnötsskört, det finns också valnöt skört, pecan, cashew mandel och andra nötter som gör ett behagligt skört godis. Många sköra recept, kräver att du drar och sträcker det varma varma candy för att göra det extremt tunt. Dragningen ger den en extraskört kvalitet (därav namnet), som producerar ett godis som nästan verkar splittras när man biter in i det.

När det gäller smak tillsätts salt ibland till skört, men det är en söt godis.

Allt om toffee

I USA är engelska toffees populära. De är i allmänhet mjukare än traditionella toffees eftersom de innehåller mer smör än vanligt. Men inte alla toffees är mjuka och tajda, vissa kan vara lika hårda som spröda. De glänsande godis äpplen du känner och älskar, det är en form av karamellbeläggning.

Smakfull kola är söt, men det har ett djup på det som går bra med choklad. För att jämföra det med skört använder toffee mer smör och lite mer natron i allmänhet. Du märker också att brunt socker används i karamell, medan skört brukar fastnar till granulärt socker. Mjölk läggs ibland till karamell, vilket gör det tyggare än vanligt och fudge-liknande.

Jämförelse av Toffee vs Brittle Recept

Om du jämför sina recept är den starka skillnaden mellan toffees och brittles deras smör och / eller mjölkinnehåll. Ingredienser i toffees kokas också tillsammans, medan brittles ingredienser inte är. Ett skörtsocker och vatten kokas först i ugnen vanligen vid 300F till ett hårt sprickstadium. Sedan tillsättes nötter och majssirap i vissa recept och skört kyls. Den är bruten i stycken efter kylning. Å andra sidan börjar kola med en kombinerad socker / smör / mutterblandning kokad ihop och kokas i en kastrull, når en något lägre temperatur hårdbalstillstånd, och därefter uthälls karamellen i cirklar som ska bakas i ugnen. Det brukar inte brytas efter att ha kokats.

Här är en massa överdådiga spröda recept och kola recept för att hjälpa dig att utforska det bästa av båda världarna.