Pork tenderloin Wellington

Denna eleganta huvudrätten är beredd på nästan exakt samma sätt som Classic Beef Wellington. I det traditionella receptet är köttfärsskiktet lagat med svamp duxelles och paté, vilket ger rikedom till det milda nötköttet. Gordon Ramsay sveper in marmeladen i prosciutto, som jag tycker är bättre med fläskfilé, som detta recept kräver. En dekadent men gudomlig finish är snabbblandaren Béarnaise sås drizzled över den skivade Wellington.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smaka på smörgås med Kosher-salt och nymalt peppar. Värm 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg till smörgås på alla sidor, vrid med tongs till brunt jämnt. Fortsätt grädda marmeladen, vrid ofta, tills dess inre temperatur når 110 ° på en snabblästtermometer . Överför malet på en tallrik eller skärbräda och låt svalna.
  1. Finkoppla svampen i en matberedare. Smält smöret och 1 tsk olivolja i stekpannan. Tillsätt den malet skaloten och sauté 2 minuter. Rör i den hackade svampen och vitlök, och fortsätt att sauté tills svampen har utsöndrat det mesta av sin vätska.
  2. Deglaze stekpannan med vitt vin och fortsätt att laga mat, tills vätskan har avdunstat och svampen är nästan torra. Överför till en tallrik och låt svalna.
  3. Lägg ut en stor rektangel av plastfolie på ett skärbräda eller annan arbetsyta. Överlappa 5 prosciutto skivor på plastfolien, sedan överlappa vid de korta ändarna, lägg ut de övriga 5 prosciutto-skivorna. (Du rullar och sätter in fläskfilén i detta.)
  4. Jämnt sprid 1/2 av svampen duxelles över prosciutto. Lägg fläskfilén i slutet närmast dig. Sprid resterande duxelles över anslagen. Rulla prosciutto och smörgås tillsammans med jelly-roll-stil med hjälp av plastfolien som en guide. Tät plastplasten och vrid ändarna. Kyl 15 minuter.
  5. Förvärm ugnen till 400 °, Döda skärbrädet eller arbetsyta med mjöl och rulla ut puffdekoret till en 12x18 tum rektangel. Borsta det slagna ägget och vattnet runt bakverkets kant, om en 1/2-tums gräns.
  6. Avlägsna filén från kylskåpet och lossa. Lägg in marmeladen på den långa änden som ligger närmast dig, och sätt in konditorivaror runt marmeladen och vik in ändarna som ett förpackning. När du lägger på, borsta äggtvätten på bakverket och klistra försiktigt för att försegla.
  1. Överför Wellington till det tillagade bakplåten, försegla sidan och borsta äggtvättet jämnt över bakverket. Baka 20 minuter, vänd bakplåten halvvägs genom bakningen. När Wellingtons inre temperatur träffar 140 °, ta den ut ur ugnen och låt den vila 10 minuter på ett skärbräda.
  2. Skär i skivor och, om så önskas, torka varm sås Béarnaise över skivorna och servera.