Citrongräs Kyckling Easy Thai Recept

Gatan matlagning i Thailand hålls enkel, med en minimal lista över ingredienser, och ändå smakar maten så utsökt. Du hittar samma för att vara sant med detta lätta recept på thailändsk citrongras kyckling. Låt dig inte lura av ingrediensernas enkelhet - när de sätts ihop är resultaten så läckra. Detta recept är härlett från mina äventyr som pratar med gata kockar i Thailand och tittar på vad de gör - den enda skillnaden är att kycklingen är bakad istället för grillad eller stekad. Jag älskar att göra denna maträtt med kvart kyckling bitar, men lår och jämnt kycklingbröst fungerar bra (var noga med att lämna huden på bästa möjliga resultat). Underbart med ris eller till och med potatis om du inte har något emot East East meets-West på ditt bord. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör citrongräset smidigt och kapa det så fint som möjligt (alternativt kan du använda en matprocessor eller hackare för minkningsdelen). Hacka även lök, vitlök och chili.
  2. Ställ kyckling i roster eller platt bakpanna och gnugga dessa örter över hela huden, alla sidor. Stänk lätt med salt och peppar.
  3. Täck och lämna i kylskåpet för att marinera minst 1/2 timme eller upp till 6 timmar.
  1. Förvärm ugnen till 350 F. Kombinera fisksås, sojasås, brunt socker och kokosmjölk. Rör ihop tills socker är upplöst.
  2. Drizzle detta över kyckling, vända sig till mätta. Försök få så många av örterna som möjligt på ytan av huden.
  3. Tillsätt 1/4 kopp vatten till roster / pan i och runt kyckling.
  4. Täck och sätt i mitten av ugnen för att steka 45 minuter för kycklingbitar, eller 1 timme för en hel kyckling.
  5. Ta av locket och steka ytterligare 15-20 minuter, eller tills kycklingen är guldbrun (rosttiden kan vara längre för hela kycklingen).
  6. Topp med skivor färsk kalk och chili, om så önskas, eller bara tjäna som det är. Leds med massor av thailändsk jasminris på sidan och Njut!

Great Side Dishes: Denna maträtt är snyggt avvägd av något skarpt och grönt. I Thailand skulle det vara så enkelt som skivor färsk gurka garnering sida av varje platta. Eller, för en underbar thailändsk sallad som går bra med den här rätterna, prova den här Easy Thai Tossed Green Salad med Coconut Dressing , eller - om du har mer tid, denna Thai Cucumbersalad , som jag har funnit vara mycket populär hos gästerna. Hoppas du njuter av ensemblet så mycket som vi gör!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 530
Totalt fett 32 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 1,648 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)