Pesto köttbullar och Orzo

Om du letar efter en super lätt gryta kan du göra i minuter och använda för att mata en folkmassa, det här är det. Pesto köttbullar och Orzo är en kombination av tre av mina favoritmat: pesto, köttbullar och orzo pasta.

Servera det med lite rostat vitlöksbröd och en fin grön sallad kastad med skivad svamp och lite druvtomater för en komplett och lätt måltid. Du kan lägga till andra ingredienser i detta recept, som kokta lökar eller några hackade paprika om du vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F. Spraya en 2-1 / 2-timmars gryta med nonstick matlagningsspray och lägg åt sidan.

Ta en stor kruka med vatten till koka. Tillsätt orzo och koka till nästan al dente, ca 1 minut mindre tillagningstid än vad förpackningen föreslår. Placera ärterna i kolven och töm pastaen över ärterna; återgå till potten.

Lägg köttbullarna, Alfredo sås, pesto och gräddfil till pasta och ärter i kruken och blanda försiktigt.

Häll mjölken i Alfredo såsburk, stäng locket och skaka; tillsätt det till pastablandningen och rör om. (Genom att göra detta kan du få mer av Alfredosås ur burken.)

Häll hela blandningen i den beredda 2-1 / 2-kvarts grytskålen och toppa med parmesanost. Baka i 25 till 35 minuter eller tills grytan är bubbla och toppen börjar brinna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 473
Totalt fett 11 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 59 mg
Natrium 368 mg
kolhydrater 63 g
Kostfiber 13 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)