Mjölkfria och Glutenfria Bokhete Pannkakor Recept

Det här receptet gör läckra pannkakor som är mjölkfria och glutenfria för att starta, smälta i munnen. De innehåller ägg eftersom ägg inte är en mejeriprodukt och kan ätas av en lakto-ova vegetarian men de skulle inte betraktas som vegan.

Om du aldrig har använt kokosnötolja för att pannskaka, är det en bra pannkaka att prova med. Kokosoljan är mjukt i smak och accentuerar bara den söta bokhvedens smak på den mest underbara sätten, speciellt med en regna av ren lönnsirap.

Som med några pannkakor finns det en zillion sätt att klä upp dessa. Skiv upp några fina bananer och lägg dem till dina varma kakor, eller tillsätt i en kombination av bär, bacon (eller vegansk baconutbyte), strimlad kokos, nötter eller mjölkfria chokladflisar för att ändra sakerna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medelstor blandningsskål, kombinera bukvete mjöl, allsidigt glutenfritt mjöl, natron, valfri kanel och havsalt. Avsätta.
  2. I en annan skål, vispa ihop kokosmjölken, lätt slagna ägg, lönnsirap, olivolja och rent vanilj-extrakt.
  3. Tillsätt de våta ingredienserna till den torra och rör om till det mesta smidig (några klumpar är bra). Låt smeten sitta i 10 till 15 minuter för att tillåta bokhvet att absorbera vätskan något (hoppa inte över det här steget, det kommer att skapa lättare, fluffigare pannkakor än om du rusar igenom det här).
  1. Smörja en stekpanna eller panna med kokosnötolja och värma över medelvärme. Tillsätt smeten, ca 1/4 kopp i taget, till den heta stekpannan och laga varje sida i 1 till 2 minuter, vänd med en spatel när små bubblor visas på ytan på ena sidan och ta bort sedan när båda sidorna är lätta brynt.
  2. Fortsätt att göra detta tills hela smeten har använts. Täck färdiga pannkakor med en pappershandduk eller en ren kökshandduk för att hålla dem varma medan du slutar resten.
  3. Servera pannkakor omedelbart med extra kokosnötolja och ren lönnsirap.

Obs! Som med något recept som är avsett för personer med kostbegränsningar eller allergier, se till att du läser etiketten på alla ingredienser för att se till att det inte finns några mejeriprodukter eller andra allergener som gäller för dig.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 596
Totalt fett 24 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 226 mg
Natrium 1,115 mg
kolhydrater 78 g
Kostfiber 9 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)