Grilling Ham

Värm inte upp din skinka, grilla den för smak och karaktär

Alla älskar de sockerbelagda, glaserade skinkorna du står i kö för hela semestern. Dessa skinkor är faktiskt väldigt lätta att förbereda på egen hand med en bra grill. Hemligheten är att få sockret att smälta och karamellisera till skinkans yta. Fördelen du har är att du kan värma skinkan och belägga den samtidigt, så det är friskt ur grillen när du serverar den. Den bästa metoden är att använda ett rotisserie för att laga din skinka eftersom du kan utsätta hela skinkans yta för den värme du behöver för att skapa den här skorpan.

För att börja, vill du ha en bra skinka som inte kommer att ge dig mycket problem på rotisserie. Det innebär att skinkan måste vara väl proportionerad så att det är lätt att få balans. Om du väljer en inlagd skinka kan du ha lite mer utmaning, men om du är försiktig och ta dig tid att få balansen rätt borde du inte ha för mycket besvär. Med skinkan ordentligt laddad på rotisserie vill du börja matlagning på grillen.

Kom ihåg att en skinka är helt kokad eller härdad och behöver inte kokas för att ätas. Vad du gör är att helt enkelt värma det för att få det till en bra temperatur för din måltid. Som att värma en skinka i ugnen vill du värma den över en låg till medelflamma. Skinkan behöver bli varm i mitten utan att ytan blir för torr eller kokad. Planera på ca 13 minuter per pund, precis som du skulle i ugnen. När skinkan har nått en intern temperatur på ca 150 grader F (65 grader C) är du redo att börja applicera sockret för att skapa skorpan.

Se till att du kontrollerar temperaturen på minst två platser. Du vill inte att det finns ett kylområde och du vill hålla termometern bort från benet eftersom benet värms snabbare än köttet.

Innan du börjar använda sockret på skinkan, ge ytan något som håller sockret på skinkan.

Detta bör göras med en baste som du borstar över skinkans yta. Du kan använda ganska mycket vad du vill så länge det inte har salt. Skinka är härdat i salt, så du vill inte lägga till något salt på den. En bra bast skulle vara vatten eller fruktjuice med några kryddor som kanel, jordnötter eller allspice. Du kan också använda honung i din baste. Med ytan våt kan du börja spruta på sockret.

Det socker du använder på din skinka är faktiskt viktigt. Regelbundet socker är mycket bra och skapar inte den bästa ytan. Använd ett grovt socker som råsocker eller turbinado socker. Dessa är de bästa. Om du lämnar rotisseriet som körs medan du gör bastning och sprinkling kan du snabbt och enkelt nå hela skinkan .

Nu är det dags att karamellisera sockret. Kom ihåg att socker brinner vid 265 grader F (130 grader C) så du måste titta på skinken och sockret mycket nära. Om du bara stänger locket och lämnar värmen på ungefär 20 minuter, bör sockret vara rätt och du är nästan redo att få skinken av grillen. Om du har en rotisseriebrännare på grillen, sätt upp värmen för att karamellisera sockret mycket snabbt, säg ca 5 minuter. Hur som helst måste du hålla koll på processen.

När socker börjar brinna har du problem. Du kan inte "unburn" socker och smaken är inte bra. Du kommer att sluta skära ytan av skinkan.

Förutsatt att allt har gått rätt och sockret smält och karamelliseras, vilket ger din skinka en bra crusty yta måste du stänga av värmen och låt det hela svalna tillräckligt för att sockret härdas. Låt rotisserie gå och öppna locket. Ge skinken ca 10 minuter eller tills ytan har svalnat och sockret har härdat innan du försöker ta bort det från grillen. En gång av, skära och servera.

Om du vill, ta en titt på Grilling Ham - Steg för steg .