Penne Pasta baka med tomater och mozzarellaost

Detta enkla pennepasta recept innehåller vitlök, tomater och strimlad mozzarellaost. Det är en enkel maträtt att fixa och baka, och det gör en fantastisk daglig måltid eller potluckrätt. Dessutom är det köttfritt. Om du letar efter något enkelt att betjäna din vegetariska vänner och familj eller om du bara vill ha ett sätt att klä upp vanlig pasta, är detta ett utmärkt val. Eller gör det en vegansk maträtt genom att använda en mjölkfri ostbyte .

Denna maträtt kan vara en fristående måltid eller servera den tillsammans med en sallad eller en kötträtt. Lägg till några grillade eller broiled kycklingbröst, fisk eller biffar. Naturligtvis kan du anpassa det med tillsats av kött. Brun lite nötkött eller italiensk korv och lägg den till såsen om du vill, eller tillsätt lite kakad kyckling till tomatblandningen. I stället för all mozzarellaost, betrakta halv cheddar eller en blandning av mozzarella, cheddar och provolone. Du får extra smak, och det smälter fortfarande vackert.

Svampar är ett annat utmärkt alternativ som kommer att lägga till konsistens och jordnära smak. Saute några uns färskt skivad svamp tillsammans med lökarna. Pastan är också anpassningsbar. Gärna byta ut penne med armbågsmakaroni, ditalini, rigatoni eller ziti i disken.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Smör en 2 1/2 till 3-Quart grunt bakfat eller gryta.
  3. Koka pennepastaen i kokande saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen; dränera väl och lägg åt sidan.
  4. Under tiden värm olivoljan i en medelstora kastrull över medelvärme. Tillsätt löken på pannan och koka i ca 4 minuter, eller tills det är genomskinligt. Tillsätt vitlök på löken och fortsätt tillagning i 1 minut.
  1. Tillsätt tomater, basilika och oregano till lök och vitlök. Koka upp till uppvärmning genom att omröra ofta.
  2. Smak och tillsätt salt och peppar.
  3. I en stor skål, kombinera den kokta, dränerade penne, tomatsåsblandningen och 1 kopp den strimlade mozzarellaosten. Rör om att blanda ingredienserna noggrant.
  4. Sked pasta och såsblandning i den tillagade grytan. Stänk resterande 1 kopp strimlad mozzarellaost över toppen.
  5. Baka grytan i ca 20-25 minuter, eller tills pastan är varm och bubblig och osten har smält.

tips

För en chunkier sås ersätt hälften av krossade tomater med en 14,5 uns burk italienska kryddade tomater. Eller tillsätt de tärnade tomaten förutom 28-uns burk av krossade tomater.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 428
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 199 mg
kolhydrater 71 g
Kostfiber 5 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)