Miso Soppa med Tofu, Bok Choy och Scallions

Det här enkla soppreceptet är ett som du kommer att göra på weeknights när du kommer hem och inser att även om du svälter och längtar efter något hälsosamt, har du helt glömt att planera till middag. Det vill säga att det är otroligt mångsidigt och det finns oändliga variationer. (Det största tricket här är att få miso i ditt kylskåp väntar på ett sådant tillfälle.) Jag har skrivit min favoritvariantvariant här här, som inkluderar baby bok choy, scallions och tofu, men du kan experimentera och använda vad som helst gröna dig har till hands. Och om du känner som att äta en massa grönsaker i din miso som jag gör ibland kan du bli galen med Loaded Miso Soup. Servera med ris på sidan eller rör om risnudlar direkt in i soppen.

Dashi är det traditionella lagret som används i miso soppa; Den är förberedd med tonfiskflingor, kombu och vatten, och du hittar den i flytande och torkade former på asiatiska marknader. För vegetariska och veganska variationer, använd helt enkelt en vegetabilisk beståndsdel, och om du inte är vegetarian och inte har en asiatisk marknad i närheten, var god att ersätta ett kycklingslager för dashi.

Obs! Det här receptet som skrivet är lämpligt för mjölkfria, glutenfria och vetfria dieter, men som för recept som är avsedda för allergier, var noga med att läsa etiketter för att se till att inga mjölkbaserade ingredienser eller andra ingredienser som är inte i linje med din diet är närvarande.

Var kan jag hitta miso? Bra fråga! Det är faktiskt allmänt tillgängligt idag, hos stora livsmedelsbutiker, asiatiska marknader och specialbutiker och hälsoaffärer. I viktiga matvaror och hälsokostmarknader finns det vanligen i kylavsnittet nära de andra tofu-produkterna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull eller lagergryta, ta dashi eller lager till en simma över medelhög värme men koka inte. Kombinera den vita och röda miso i en liten skål, lägg sedan till 1 1/2 koppar av hett dashi och visp att kombinera. Avsätta.
  2. Simmera dashi i 5 minuter mer. Rör försiktigt in i tofu och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. (Återigen: Koka inte!) Lägg till baby bok choy, scallions och miso blandning, och laga i ytterligare 5 minuter, eller tills bok choy är något viss, men fortfarande ljusgrön.
  1. Servera omedelbart medan hett, ta hand om röret innan servering som miso kommer att lösa.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 105
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 744 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 2 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)