Orange Curried Chicken

Kombinationen av kyckling och curry är klassisk och har troligtvis börjat i Indien. Andra recept som använder denna kombination är Chicken Biryani, Butter Chicken och Mulligatawny Stew. Currypulver kan vara milda eller kryddiga, och när de är parade med kycklingens mellowhet, är dessa rätter spektakulära.

Currypulver används oftast i Indien, där familjer ofta har sin egen speciella blandning av denna kryddblandning. Currypulver är inte en enda krydda, men en blandning av kanel, kryddnejlika, gurkmeja, kardemumma, chili, muskotnöt, peppar och tamarind. Du kan köpa bra currypulverblandningar i de flesta livsmedelsbutiker, eller gör din egen om du känner för att experimentera. Använd de kryddor du gillar bäst i din egen blandning.

Detta recept serveras utmärkt över varmt kokt brunt ris eller pasta. Smaken är mild, och färgerna är underbara, så det är en underbar maträtt för underhållande. Men det är lätt att göra på en veckodag också. När ingredienserna är färdiga, är denna maträtt klar på cirka 20 minuter.

Komplikationer är viktiga i de flesta karry recept. Servera rostade kokosnötter, rostade hackade cashewnötter, hackade gröna lökar, vinbär och chutney i små skålar på sidan och låt varje middag garnera sin egen tallrik.

Servera detta recept med en cool frukt eller grön sallad, några middagrullar eller spannmålsprodukter och en söt citronmingépai till efterrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda mjöl och karrypulver i en grundplatta. Kasta kycklingstycken i denna blandning för att noga täcka.

Värm en stor tung stekpanna över medelhög hög värme. Tillsätt olja och smör och låt smälta.

Sauté kyckling i denna blandning tills den är lätt brun, omrör ofta.

Tillsätt paprika, lök, vitlök, salt, vatten och apelsinjuice.

Täck stekpannan och simma över låg värme i 10-15 minuter tills kycklingen är grundligt kokad.

Tillsätt grädde och koka och rör om tills det är upphettat; koka inte. Servera över ris med alla ackompanjemang som önskat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 468
Totalt fett 28 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 103 mg
Natrium 316 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 4 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)