Lär dig allt om Orion Cooker

Koka med ånga, rök och konvektion på språng!

Att beskriva vad Orion Cooker är kan vara det svåraste med det. I grund och botten är det en koleldad, konvektionsugn i rostfritt stål, där den helt slutna kokkammaren skiljer flammen från maten. Orionkokaren är lika bra som din ugn vid matlagning allt från revben av revben till hela kalkoner - du kan till och med lägga till smaksättning . Det här är en bra "cooker" för stora måltider, tailgating och för att få mat tillagad snabbt (en 20-pund kalkon görs om 2 1/2 timmar).

Det finns många fördelar med Orion Cooker, men de få nackdelarna kan avskräcka dig från att köpa en.

Funktionerna i Orion Cooker

Orionkokaren är tillverkad av 304 rostfritt stålkonstruktion. Matlagningskammaren med stor kapacitet kan laga åtta ställningar av revben eller tre Boston-strumpor, liksom en stor kalkon. Enheten levereras med en fjäderfäställ, tre revben, tre matlagningsställ, ett lyfthandtag och en droppkanna, samt svala handtag på locket och en stor kapacitetskolpanna.

Enhetens kropp är en förseglad kammare som håller värme, fukt och rök. Rök genereras genom att man sätter in träspån mot kokkärlets ytterkant i närheten av brännskolan utanför.

Kokbränslet är kol , som placeras runt botten för att generera värme. Omkring ett dussin mer briketter sätts i koppen på toppen. Denna indirekta värme skapar en konvektionsström i koktrumman.

Proffs av Orion spis

Det finns många positiva aspekter av Orion Cooker, från sin matlagningshastighet till dess mångsidighet. Kombinationen av konvektion, intensiv värme och infångad fuktighet (så länge du inte tar av locket när du lagar mat) gör det möjligt för denna enhet att visa stora köttstycken på kort tid - ungefär hälften av tiden som en traditionell rökare .

De medföljande funktionerna, som krokar som hänger med revben av ribbor, en fjäderfäställ och tre stapelfyllningar ger Orionkokaren otroligt mångsidiga matlagningsegenskaper. Dessutom är 304 rostfritt stålkonstruktion fast, och storleken möjliggör matlagning av stora mängder mat.

Nackdelar med Orionkokaren

Om det finns en negativ sak att säga om Orion-spis, är det hur mycket det kostar att värma det. Enheten förbrukar stora mängder bränsle - du behöver cirka 15 pund kol för att elda upp Orion-kokaren. Det rekommenderas också att du använder självbelysningskol eftersom det inte finns något enkelt sätt att tända enheten annars. Om du inte ska laga stora mängder mat i taget gör det det en dyr enhet att använda.

Om du är intresserad av att använda den som rökare, var förberedd att det finns begränsad rökgenerering - medan du kan lukta och smaka på röken, är den lite svag.