Thanksgiving Leftovers Pita Med Cranberry Granatäpplesås

Thanksgiving har varit min favorit semester sedan jag var ett barn. Det handlar om familj och vänner och mat. Det handlar om att vara tacksam för vad du har och att se glaset som halvfullt i stället för halvtomt. Jag har tillbringat det på olika sätt vid olika tidpunkter - med mina föräldrar, med en familjefamilj, med betydande andra och deras familjer och ibland med mindre lyckliga främlingar. Men i alla dessa år har semesteret aldrig förlorat det att överklaga mig.

Halvt roligt att studera middagsrester situationen den följande dagen räknar ut hur man använder bitarna som finns kvar. Sallader, smörgåsar, soppor. Behöver jag göra några fler potatisar, kanske scramble några ägg? Men en sak som är en given är den allestädes närvarande kvarvarande smörgås.

Jag ger mig en liten Mellanöstern känsla genom att använda pitabröd, ett av mina medelstora fyllningar recept och huset tranbär sås recept som innehåller granatäpple melasser. Thanksgiving kan vara en amerikansk tradition men de är bäst när alla tar sin egen unika känsla till maten. Ha en underbar semester säsong!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sprid matskedet av grekisk stil yoghurt och matsked av tranbärs granatäpplesås på din pita, flatbread eller naan. Brödet kan vara vid rumstemperatur eller du kan värma upp det i några minuter i ugnen.
  2. Stapla på så mycket av den skivade kokta kalkon eller kokta kycklingen som du vill och följ den med kvarvarande östlig eller ekollonhaltig fyllning. Driva på så mycket av tranbärs granatäpplesås som du vill, vika över och äta.