Jordnötssmör och geléfudge

Detta recept har den stora smaken av jordnötssmör och gelé i en slät, krämig fudge. Det är väldigt viktigt att jobba snabbt och se till att sylt är välfördelat i små mängder, så att det inte finns stora fickor med löpande sylt i din annars fasta fudge.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 9x9-pan genom att föra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.

2. Placera sockret, smöret och indunstad mjölk i en medium kastrull över medelhög värme. Rör ständigt tills socker och smör smälts och blandningen är jämn. Sätt i en godtermometer.

3. Fortsätt att laga godisen tills den når en full kokpunkt. Fortsätt att laga mat, omrör hela tiden tills candy når 235 grader.

4. Ta bort pannan från värmen. Rör omedelbart i jordnötssmör, vanilj och marshmallow grädde och rör om till väl kombinerad. Häll fudgen i den beredda pannan.

5. Arbeta snabbt så att fudgen inte börjar ställa in, sätt små skedar med sylt eller gelé över fudgens yta och dra en bordkniv genom fudgen för att skapa en marmorerad effekt.

6. Låt fudgen ställa vid rumstemperatur i minst 2 timmar eller över natten. När du har ställt in, skära i små bitar och servera. Förvara kvarvarande fudgen i en lufttät behållare vid rumstemperatur.

Craving mer? Prova dessa recept:

Klicka här för att se alla Fudge Recept!

Klicka här för att se alla jordnötsrecept!