Honung senap Kyckling (Kött)

Det här läckra honungsnavnet Kycklingreceptet - med sin curry och vitlökspark - är en lätt att förbereda, barnvänlig folkmassan. Med sin minsta prep är det ett bra val för upptagna weeknights. Giora Shimoni tycker också om att servera den för judisk semester och sabbats luncher, eftersom den värmer upp och inte torkar ut på Shabbat plata (kokplatta). Och eftersom honung symboliserar önskemål för ett gott nytt år är det en naturlig passform för Rosh Hashanah lunchmenyer.

Mirs recepttestnoteringar och tips:

Även om receptet kräver att hela kyckling skärs i 8 stycken, kan du också använda en motsvarande mängd benfria kycklingdelar, såsom bröst, lår, trummar eller vingar. Tänk bara på att mindre delar kommer att laga mat snabbare. Så, om du går med en panna full av vingar, justera tillagningstiden i enlighet med detta.

För att hålla honungen från att hålla sig till mätbägaren, försök skölja den med varmt vatten först. Eller mäta oljan först och använd samma kopp för honungen.

Gör det till en måltid: Servera kycklingen över gurkmejerris med gyllene russiner med en sida av ångad asparges. Eller gå till en sydlig matinspirerad meny och erbjuda majs på cob, cole slaw , en hunk mjölkfri majsbröd och sautad spenat. Endera menyn skulle gå bra med en Cherry och Nectarine Crisp till efterrätt.

Uppdaterad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skaka i en liten skål med honung, olja, senap, karrypulver, salt och vitlök.

2. Placera kycklingen i en skål eller blixtlås. Häll dressingen över kycklingen, vänd på att belägga bitarna. Försegla påsen eller täck skålen och marinera kycklingen i kylskåpet i minst 2 timmar, eller över natten.

3. Förvärm ugnen till 375 ° F (180 ° C). Placera kycklingstycken på sidan av huden i en stekpanna eller på en bakplåt.

Täck och baka i 30 minuter.

4. Demontera kycklingen, vrid bitarna på sidan och basta. Återför kycklingen till ugnen och baka, ropa en eller två gånger till tills kycklingen är kokad genom, såsen tjocknar och huden är gyllene i ca 1 timme. (Kycklingen är klar när köttet är ogenomskinligt, juicerna är klara, och en lästermometer som är införd i det tjockaste stycket läser 165 ° F).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1233
Totalt fett 67 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 332 mg
Natrium 1,072 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 2 g
Protein 107 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)