Mors dag Brunch Rökt lax Pie

Låt din mamma veta hur speciellt hon är genom att förbereda henne en hemlagad brunch på denna mors dag! Denna rökt laxpai är säker på att imponera, men är lätt att förbereda på en söndagsmorgon. För att göra maten extra speciell, servera denna härliga tårta med en lättklädd vårgrönsallad, lite frukt och naturligtvis ett glas champagne!

För detta recept föredrar vi att använda viltfångad norsk rökt lax. Det finns också riven ost i både skorpan och på toppen av pajen. Vi gillar att använda Emmentalost för sin milda smak, men du kan gärna ersätta Schweiz eller Gruyere om du föredrar.

Låt inte idén om att göra en hemlagad pajskorpa skrämma dig. Innan du börjar, kolla in den här artikeln för 10 tips för att göra perfekt Pie Crust . Också för detta recept behöver du inga specialverktyg för att skära smöret i mjölet. Du kan säkert använda en konditorblandare om du har en i ditt kök, eller du kan helt enkelt använda två middagsknivar för att kombinera det kalla smöret och mjölet. Personligen använder vi bara våra fingrar för att snabbt införliva smöret i mjölet för att skapa grova smulor. (Nyckelordet är snabbt! Du vill inte hantera smöret för mycket, eftersom det kommer att värma upp från värmen på dina händer.) Oavsett vilken metod du väljer, med lite övning kan du enkelt bli hemlagad pajskorpsspecialist!

Vad du behöver

Hur man gör det

Att förbereda skorpa:

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. I en medium skål, skär smör i mjöl och salt tills det liknar grova smulor. Tillsätt riven ost och vatten och kombinera tills skorpan kommer ihop.
  3. Rulla ut skorpan på en lättmjölkad yta. Pressa skorpa i en 9-tums pajpanna, vikning och krympning av toppkanten.
  4. Prickskorpa överallt med en gaffel bakar vid 400 F i 15 minuter.

Förbereda paj:

  1. Placera hackad lax och purjolök i den beredda pajskorsan.
  1. I en stor skål, vispa ihop ägg, mjölk, grädde, dill, citronpeppar och salt.
  2. Häll äggblandning över laxen och purjolök i skorpan.
  3. Strö med riven Emmentalost.
  4. Återgå pajen till ugnen och baka i 27 till 30 minuter.
  5. Kyl minst 15 minuter innan du skär och serverar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 357
Totalt fett 26 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 153 mg
Natrium 336 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)