Mjölkfri Chokladkaka

Letar du efter en allergivänlig, kosher-for-Passover- efterrätt som är mjölkfri, mutterfri, margarinfri och så läcker, vill du faktiskt lägga den i hela året runt rotation? Denna luscious flourless chokladkaka fyller faktiskt räkningen. Bäst av allt är det lätt att göra - ägget behöver inte separeras eller piska och receptet är enkelt att blanda för hand utan speciell utrustning. Eftersom kakaopulver står i matzo kakemjöl är det naturligt glutenfritt och intensivt choklad (men inte för sött). Du kan servera det solo eller klä upp det med färska bär eller frukt, sorbet eller - om du serverar en mejerimjöl - vispgrädde eller glass.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Lätt olja en 8-tums fjäderformspanna och rikta botten med pergamentpapper.
  2. I en dubbelkedja eller mikrovågsugn smälter du chokladet . Eller placera choklad i en värmebeständig skål och sätt den i en liten kastrull med försiktigt kokande vatten (se till att skålens botten steker i kastrullen, men rör inte vattnet). Rör ofta tills chokladet är helt smält, ta sedan bort skålen från kastrullen och lägg åt sidan. (Det är en bra idé att torka kondens från utsidan av skålen, så att vattnet inte droppar in i chokladet och får det att gripas.)
  1. I en stor skål, kombinera choklad och socker, blanda väl med en wire whisk . Vispa i oljan, kaffe (om du använder), vanilj, kanel och salt. Lägg ägget i taget och visp efter varje tillsats. Stänk kakao pulver jämnt över toppen av smeten och vispa sedan tills den är helt införlivad.
  2. Häll smeten i den beredda pannan, utjämna toppen med en spatel. Baka i den förvärmda ugnen i 30 till 35 minuter, eller tills kakans topp är fast, har en tunn, glänsande skorpa och en tester insatt i mitten kommer ut oftast ren. Placera kakan i pannan, på ett trådställ för att svalna.
  3. Kör en offset spatel eller kniv runt kakans omkrets för att lossna, öppna sedan fjäderformspärren och ta bort ringen från pannbotten. Placera en stor tallrik på toppen av kakan, och håll både plattan och pannan, flip för att invertera kakan. Ta bort pannbotten, avlägsna pergamentet och vänd kakan tillbaka på en kakeplatta eller tallrik, så det är upp till höger. Servera solo eller med färska bär, sorbet, vispgrädde eller glass.