Shepherd's Pie

Denna enkla och läckra Shepherd's Pie-recept är gjord av endast fem ingredienser, så det är väldigt snabbt att sätta ihop. Du kan få denna maträtt på bordet på mindre än 50 minuter från den tid du börjar!

För att göra det ännu snabbare, använd frysta grönsaksmulor som säljs som ersättning för nötkött. Bara laga löken i en matsked eller så med olivolja, lägg sedan de frysta smulorna och koka tills de är uppvärmda. Fortsätt sedan med receptet.

Shepherd's Pie är ett engelska recept som uppfanns för att utnyttja kvarvarande . Du kan säkert använda några kvarvarande grönsaker som du har till hands i detta lätta recept. Efterrätt kokta morötter, ärter, broccoli, gröna bönor eller blomkål skulle vara läckra. Du kan ersätta överbryggad biff eller rostbiff, skuren i kuber, till nötköttet. Du kan till och med använda fläskkorv eller slipad kyckling eller kalkon i stället för nötköttet. Använd din fantasi och vad du har i kylskåpet och frysen!

För potatisen, använd kyld potatis som du köper i affären, eller använd goda resurser. Om jag inte har kvarvarande potatis, tycker jag att de torkade potatisflingorna är en perfekt ersättning när de återhydratiseras, speciellt när de är klädd med lite gräddfil.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 ° F. Spraya en 9-tums djupskålspisplatta med nonstick matlagningsspray och lägg åt sidan.

I en stor stekpanna laga nötkött och lök över medium värme tills nötköttet är brunt och löken är ömt och rör om att bryta upp kött, ca 10 minuter. Dränera väl

Rör i de frysta grönsakerna och soppan och koka tills det är varmt, ca 4 minuter, tillsätt sedan marjoram och salt och peppar efter smak.

Häll denna blandning i den beredda pajplattan.

Sked potatismos över den heta köttblandningen. Baka i 35-45 minuter tills potatis är gyllenbruna och paj är bubblande.