McDonalds berömda "Specialsås" Recept

Vi är alla bekant med jingleen: "Två alla biffpatties, specialsås, salladsost, pickles, lök, på en sesamfröbulle!" Och den "speciella sås" är verkligen det som gör den här McDonalds hamburgeren en stor Mac, eller hur? Nå, nu behöver du inte gå till de gyllene bågarna för det här snabbmatfenomenet - med detta recept kan du göra detta eftertraktade kryddor hemma!

Det här "topphemliga receptet" är faktiskt från McDonalds hanteringshandbok som publicerades 1969. Det var tänkt att användas endast i en nödsituation om butikerna sprang ur den färdiga såsen. I rädsla för andra burgerkedjor som läser receptet och använder såsen i sina restauranger, togs denna sida i handboken bort snabbt. Men det var för sent - receptet gick ut på något sätt, publicerades det följande året och har varit tillgängligt sedan dess.

Förutom de tryckta ingredienserna som cirkulerar i det offentliga området, beslutade McDonalds år 2016 att sälja ett begränsat antal flaskor (cirka 4000) av den "hemliga såsen" i 40 australiensiska McDonald's. Varje flaska såldes för 4,95 dollar och såldes snabbt på bara 15 minuter. Det var faktiskt andra gången snabbmatskedjan erbjöd flaska sås ner Under två år tidigare beslutade företaget att sälja "hemliga sås" -flaskor för att samla in pengar till Ronald McDonald välgörenhet, med bud på $ 18.000.

Lyckligtvis är det här receptet gratis! Och består av ingredienser som vi enkelt kan köpa i affären. Det ursprungliga receptet innehåller referenser till varumärkesnamnsprodukter; om du vill återskapa den exakta formeln är det här vägen att gå, men självklart är andra märken också acceptabla. Vid något tillfälle bestämde McDonald sig för att dölja de andra varumärkesprodukterna och göra såsen från början, så om du tittar på deras hemsida kommer du att märka "ingredienslistan" innehåller ingredienser som innehåller propylenglykolalginat, natriumbensoat och kalcium dinatrium EDTA, för att bara nämna några av de konserveringsmedel som nu ingår i receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda alla ingredienser i en medium mikrovågssäker behållare.
  2. Mikrovågsugn på hög effekt i 25 sekunder, och rör om igen.
  3. Täck och kyla minst 1 timme före servering. Såsen kommer att vara täckt i kylskåpet i upp till 2 veckor.

Miracle Whip Vs. Majonnäs

Oavsett om du är fan av Kraft Miracle Whip dressing eller inte, det finns ingen förnekande att det spelar en stor roll för att ge denna sås sin signatur tang.

Om det är nödvändigt, kan du dock använda all majonnäs istället, men den resulterande smaken kommer att vara ganska annorlunda. Miracle Whip har en mycket lägre oljeinnehåll än mayo (för att en produkt ska betraktas som majonnäs måste den vara 65 procent vegetabilisk olja) samt en söt och kryddig smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 67
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 144 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)