Fyllda Zucchini Blossoms With Rice | Kolokythanthoi Yemistoi me Ryzi

Detta fyllda zucchiniblommarrecept (och blommor från andra squash) gör en härlig aptitretare, och de fylls ofta med blandningar som liknar fyllningar som används i fyllda löv och grönsaker. Denna vegetariska versionen av kolokythanthoi yemistoi me ryzicalls (på grekiska: korka), uttalad koh-loh-KEETH-ahn-thee yeh-me-STEE meh REE-zee) för en blandning av ris, tomater och örter och är serveras vid rumstemperatur.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj zucchini blommorna individuellt, ta bort eventuella externa gröna blad och inre pistil och stamen, med en skarp kniv. Var försiktig så att du inte riva blommorna.
  2. När du har sköljt, placera botten av varje blomma i öppningen på en annan för att förhindra att du stänger, och lägg åt sidan för att dränera noggrant. Torka torrt innan du använder.
  3. Blanda ris, lök, tomater, persilja, mint, vitlök och salt och peppar efter smak i en blandningsskål. Tillsätt 1-2 teskedar olivolja för att binda och blanda noggrant.
  1. Tillsätt försiktigt varje blomma med 1 tsk blandningen.
  2. Vik in den öppna änden av blomman inåt och vänd under, och lägg i en bred kruka eller djup stekpanna.
  3. Fortsätt tills alla blommor fylls och placeras smidigt i ett enda lager i grytan.
  4. Tillsätt 1 kopp vatten och 1/4 kopp olivolja.
  5. Koka upp och koka över medium värme i 30 minuter.

Obs! Köttfärsade zucchiniblommar serveras vid rumstemperatur. Pistilen och stamen behöver inte tas bort, men de flesta grekiska kockarna tar ut dem. Blommor kan användas från vinter och sommar squash. Om du väljer dina egna färska blommor, plocka du tidigt på morgonen medan blommorna är öppna. Separat från stjälken.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 126
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 36 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)