Kyckling och Bacon i Puff Pastry

Detta eleganta och enkla huvudrätt receptet för kyckling och bacon i Puff Pastry tjänar sex personer för mycket lite pengar. Om du känner dig flush, lägg till några färska örter till receptet.

Kombinationen av bacon, kyckling, lök och gräddeost i fläckigt fryst puffdekor är verkligen underbart och perfekt för företag, men det är så enkelt att göra!

Du kan göra påfyllningen före tid och montera sedan de små buntarna strax innan du är redo att äta. Om du har någon till hands, använd överlåt kokad hackad kyckling istället för att laga kycklingen i bacon-dryppningarna. Bara laga löken i dropparna och kombinera alla fyllnadsingredienser, och fortsätt så som anges.

Servera det här lätta receptet med några ärtor som drizzled med smör, en grön sallad kastad med skivad svamp och körsbärstomater och lite iste. Till efterrätt skulle en äppelpaj vara den perfekta efterbehandlingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 grader F. I en mellandegryta, laga baconet tills det är skarpt; ta bort bacon från pannan, dränera på pappershanddukar, smula och lägg åt sidan. Töm pannan; torka inte ut.
  2. Tillsätt olivoljan i pannan och tillsätt kyckling och lök. Koka ihop tills lökan är öm och kycklingen är inte längre rosa, ca 7 till 8 minuter. Ta bort kyckling och lök från pannan med en slitssked till en medium skål.
  1. Tillsätt gräddeosten och bacon i kycklingblandningen tillsammans med timjan och blanda väl; Om du lägger till färska örter, lägg till dem vid den här tiden.
  2. Rulla försiktigt ut varje blöta bakverk ark över viklinjerna för att göra det lite bredare. Skär varje ark i tredjedelar efter bakstyckets viklinjer. Skär sedan in halva över remsorna för att göra sex rektanglar från varje ark.
  3. Lägg 1/3 till 1/2 kopp kycklingblandningen i mitten av var och en av sex rektanglar. Topp med de andra sex rektanglarna och sträck försiktigt de övre rektanglarna så att de passar. Täta bakverkets kanter och tryck med en gaffel. Placera varje fylld rektangel på ett kakan och borsta med det slagna ägget.
  4. Baka i 20 till 25 minuter tills bakverket är djupt guldbrunt. Ta bort bakverk till en trådställ och låt svalna i 5 minuter före servering; fyllningen är väldigt het!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1007
Totalt fett 68 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 285 mg
Natrium 476 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 73 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)