Lätt Cheesy Salsa Meatloaf

Butikerad chunky salsa lägger till smak och fukt i köttfärgen, samt sparar tid att hugga lök och paprika. Den kryddiga osten ger också detta köttfärsrecept en extra spark. Servera med ris kastade med färsk koriander och färsk limejuice och ångade gröna bönor eller majs. Du kan också använda medium eller varm salsa för att tillsätta mer krydda till blandningen.


Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325 F. Lätt smörj botten på en stekpanna med några droppar grönsaks- eller rapsolja.
  2. I en stor skål kombineras nötköttet, 2/3 kopp salsa, ägg, mjölk, brödsmulor, 1 kopp ost, salt, peppar, kummin och cayenne och blanda tills det bara kombineras.
  3. Vattna dina händer med kallt vatten och bilda köttfärsblandningen i en loafform, ca 6 tum bred och 3 till 4 tum hög och placera i den färdiga panelen.
  1. Sprid de återstående 1/3 koppen salsa på köttfärsens topp och toppa med resterande 1/2 kopp ost. Baka i 1 timme och 15 minuter, eller tills en direktläs termometer når 160 F.
  2. Ta av pannan ur ugnen och låt köttfärgen stå i 10 till 15 minuter före skivning och servering. Servera med extra salsa på sidan.

Recept Tips och anteckningar

Var noga med att inte blanda upp köttblandningen. Övermixning av köttet kan resultera i en tät, hård konsistens.

Det bästa sättet att blanda köttfärgen är med dina händer. Tvätta och torka händerna noggrant före blandning.

Ett bra alternativ för att blanda köttet är att placera alla ingredienserna i en plastpåse. Täta påsen och pressa för att blanda ingredienserna tills den är väl blandad. Ta bort köttblandningen från påsen och formen.

Du kan göra köttfärgen framåt och låt den svalna helt. Skiv köttfärgen och frys skivorna i återförslutningsbara plastpåse i upp till 3 månader. När du är redo att använda, ta bort så många köttfärsskivor som du behöver från frysen. och låt tina i kylskåpet. Placera skivorna på en bakpanna, täcka med folie och värm upp i ugnen vid 350 F eller 10 till 15 minuter, eller tills de värms igenom.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 442
Totalt fett 24 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 238 mg
Natrium 942 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)