Easy Pear Streusel Pie Recept

Östeuropa stammar med äppel- och päronträd och deras frukt finns i allt från soppa till efterrätt.

Jag utvecklade den här enkla versionen av min Pear Streusel Pie Recept när jag blev ombedd att göra en efterrätt för en potluck lunch. Kort tid men inte på kreativitet köpte jag en frusen färdiglagad pajskors och konserverad päron. Resultatet är fantastiskt.

Självklart, när du har tid kan du använda en av mina skraplettskorpsrecept och skalla friska päron, men det här är så bra, varför stör? En ytterligare förbättring, speciellt för Thanksgiving eller jul, är att lägga till färska, frysta eller torkade tranbär, speciellt om du gillar en tarterpaj.

Vad du behöver

Hur man gör det

streusel

  1. I en liten skål kombineras 1/4 kopp allmjölksmjöl, 1/4 koppsocker, 1/4 kopp ljust brunt socker fast packat, 1/2 tsk kanel, 2 msk smält smör och 1/2 kopp grovhackade pekannötter . Avsätta.

Pie Filling

  1. Värm ugnen till 350 F. Töm de 2 (15,25 uns) burkarna skivade päron och reservera vätskan till ett annat syfte.
  2. Blanda ihop med skivad päron, 1/4 kopp allmjölksmjöl och 1/2 kopp socker, kasta tills frukten är belagd.
  1. Förvandla till skorpa, sprida ut jämnt. Scatter streusel toppade jämnt över frukt. Placera fylld paj på ett bakplåt för att fånga droppar. Baka ca 40 minuter eller tills juicer bubblar.
  2. Ta av från ugnen och kyla något för att servera varma eller svalna helt för att servera vid rumstemperatur. En skål med vaniljglass eller en sprut av vispad grädde som åtföljer denna efterrätt gör aldrig ont.