Södra bönsoppa

Detta recept i södra stilbönsoppa innehåller alla typer av hälsosamma, läckra ingredienser, inklusive hackad skinka, tomater och flera sorter av torkade bönor, ärter och linser. Den varma och tröstande blandningen av smaker kommer tillfredsställa även de finaste äterna. Det är också en attraktiv soppa, med många färger från tomaterna, gröna chili paprika och olika bönor.

Gärna lägga till några andra grönsaker till bönorna. Det är ett bra sätt att få din familj att äta sina grönsaker. Skalade och tärrade morötter, tärningsrutabaggar och majskärnor är utmärkta val. Skivad selleri och flerfärgade paprikor är några andra alternativ du kan överväga. Ytterligare grönsaker lägger till näringsämnen, konsistens, smak och färg till bönorna. Grönsaksbuljong eller kycklingföda kan också lägga till smaken, eller tillsätt lite skinkbas till vattnet.

Servera denna bönsoppa med crusty franskt bröd , nybakade kex eller cornbread wedges för en tillfredsställande och minnesvärd middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj alla ärter, bönor och linser och plocka dem över. Kassera eventuella missformade eller skadade bönor och leta efter små stenar.
  2. Överför bönblandningen till en stekpanna eller nederländsk ugn. Täck med kranvatten till ett djup av ca 2 tum ovanför bönorna. Låt bönorna suga vid rumstemperatur över natten.
  3. Töm bönorna och skölj dem ordentligt; returnera dem till pannan.
  4. Skaka skinkan. Skala löken, skära den i hälften och hugga den fint. Skala och gräda vitlök.
  1. Tillsätt 2 liter vatten till bönblandningen tillsammans med skinka, lök, vitlök, salt och korn; blanda väl.
  2. Placera pannan över hög värme och koka. Minska värmen till låg för att bibehålla en simmer.
  3. Täck på pannan och låt svalna i 1 1/2 timme, eller tills bönorna är ömma, rör sig ibland.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 324
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 37 mg
Natrium 678 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 12 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)