Char-Broil Gas2Coal 3-brännare Modell # 463340516

Poängen

Säljarens webbplats

Char-Broil har återigen producerat en annan gasgrill med en kolpanna. Lovande det bästa av båda världar, denna modell kan snabbt omvandlas till en gas- eller kolgrill med hjälp av en specialdesignad kolpanna som passar direkt över gasbrännarna. Hela punkten på denna grill är att när du vill att den ska vara en gasgrill är det, och när du vill att den ska vara en kolgrill, sätter du in den speciella kolpannan, eldar upp gasbrännarna för att tända kolet och i ca 15 minuter är det klart att laga mat.

Problemet med denna grill är att det är billigt. vilket är bra för att det är bra, billigt, men dåligt för att det är billigt, vilket betyder att det är ganska billigt.

Pros

Nackdelar

Beskrivning

Guide Review - Char-Broil Gas2Coal 3-brännare Modell # 463340516

Säljarens webbplats

Tillbaka 2004 erbjöd Char-Broil Easy Charcoal / Gas Grill Hybrid Grill. I grund och botten var den grillen som en vanlig gasgrill med en speciell droppe i kolgryta, en teknik som de köpt från sin uppfinnare många år tidigare. Tanken är att huvudbrännarna kan användas för att tända kolet, vilket ger användaren möjlighet att använda den som antingen en gas- eller kolgrill.

Medan idén är bra och den används i ett antal högre ändgrillar med framgång, har denna idé problem, för det mesta eftersom det som gör en stor gasgrill (som den här inte är) är exakt den sak som gör en dålig kolgrill.

Gas2Coal är den senaste versionen av denna idé för Char-Broil och de har faktiskt försökt göra några förbättringar. Ursprungligen kolskålen, som användes i denna stil av grill, var i grunden en djup skålkaka. Det var inte luftflöde och kolet antändes genom att bli riktigt varmt sitter över gasbrännarna. Nu är denna panna faktiskt funktionell, åtminstone ser den så ut. Det finns ett par rader av ventilationskanaler för att luften faktiskt kan röra sig genom grillen och bidra till att kolet brinner bättre. Kolarna sitter inte över öppningarna för att luftflödet är begränsat. Detta förhindrar att kolarna, som sitter direkt under porslinbelagda gjutjärnspannor, inte kommer i kontroll, så att värmen hålls nere från löjligt och kolet brinner inte för snabbt.

En annan stor nyhet för den här modellen är att det finns en verklig plats att lägga kolskålen när du inte använder den, direkt under eldstaden på egen lilla hyllplan. Detta gör lagring faktiskt möjligt och panelen är lättillgänglig.

Bortsett från den här funktionen är kolkokningsdelen, det här i verkligheten, en grundläggande trebrännargasgrill med en 12 000 BTU-sidbrännare. Som en gasgrill är värmeffekten bra, tillräckligt bra för att göra en viss riktig grillning, vilket givetvis är något som många moderna gasgrillar verkar ha svårt att göra.

I slutändan handlar den här grillen inte om dess kvalitet eller brist på hur den fungerar som en gasgrill, vilket är ganska bra för priset, men vad det är och hur människor ser det. Detta säljs som den perfekta lösningen för den person som letar efter "bästa av båda grillarvärlden", för att citera litteraturen. Det som verkligen saknas är den mångsidighet och glädje som är kolgrillning. Ja, du kan skjuta upp kolarna och kasta ett par steker där och de kommer att visa sig bättre än de skulle över gasbrännarna, men jämnheten i värmen och kontrollen av värmen saknar sällan.

Problemet är i den sista raden i den här översynen att det som en kolgrill är inte så kul att använda.

Säljarens webbplats